Forretter

Røget laks med fennikelsalat

Lav en forårsbuffet med røget laks som forret, hvor fiskens faste lyserøde kød kommer til sin ret.
af Marie Melchior 8.05.2021 Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com
Røget laks med fennikelsalat

Røget laks med fennikelsalat

  • 2 fennikler
  • 1 bundt dild
  • 3 spsk kapers
  • ½ appelsin
  • 4 spsk jomfruolivenolie
  • 2 spsk sweet soja (vi har valgt at bruge Kikkoman)
  • Havsalt og peber
  • 300 g røget laks

SÅdan laver duRøget laks med fennikelsalat

  1. Fjern det yderste af fenniklerne, og skyl dem. Snit dem i tynde skiver på en mandolin eller et skarpt rivejern. Læg skiverne i en skål.
  2. Hak dilden fint. Rør hakket dild og kapers med fennikel.
  3. Pres saften af den halve appelsin.
  4. Pisk appelsinsaft med jomfruolivenolie og soja.
  5. Smag til med havsalt og peber.
  6. Læg skiver af røget laks på et fad, og top med fennikelsalat. Server speltbrød til.