Spinattærte med ricotta og æg

Lyst til en let og lækker frokost? Lav en skøn spinattærte – det er nemt og smager vidunderligt med en lækker frisk salat.

Tirsdag d. 4. februar 2014 - af Marie Melchior / Foto: Jacob Helbig

En hjemmelavet tærte med spinat er efterhånden blevet en sand tærte-klassiker - her får du en nem opskrift på spinattærte med ricotta og blåskimmelost. God fornøjelse!

Læs også: Tærte med serranoskinke og persille fra Magasinet Mad!
 

Det skal du bruge til spinattærten:

100 g hvedemel
100 g groft hvedemel
150 g koldt smør i tern
1 æggeblomme
Desuden: 1 spsk. Olivenolie, 500 g babyspinat, 3 æg, 1 bæger ricotta (2½ dl), 1 nip muskat, salt og peber 125 g blåskimmelost

Lyst til en sød tærte i stedet for, så tjek disse ti fantastiske søde tærter på madogbolig.dk - klik her!

Sådan laver du spinattærten

Dej: Blend mel og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æggeblomme og 1-2 spsk. koldt vand. Blend, til dejen har samlet sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud på et melstrøget bord, og læg den i en tærteform. Dæk kanterne på tærten til med alufolie. Det gør man for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages. Forbag tærten i ovnen ved 190° i 10-12 minutter. Fjern alufolien, og afkøl på en bagerist.

Fyld: Sæt nu ovnen på 200°. Skyl spinaten grundigt. Opvarm en pande med olivenolie. Damp spinaten, til den falder sammen. Hæld den dampede spinat i et dørslag. Brug en træske for at presse væden ud. Pisk æg og ricotta sammen med muskat, salt og peber. Bland spinaten i. Læg blandingen på tærtedejen. Fordel smuldret blåskimmelost ud over tærten. Bag tærten i ovnen i 20 minutter. Afkøles på en rist.

Mangler du inspiration til aftensmaden, så følg vores nye facebook-side "Hvad skal vi spise?"

 

Læs mere om:

Læs også: