Se også
Aftensmad
Spinattærte med ricotta og blåskimmelost
Lyst til en let og lækker frokost? Lav en skøn spinattærte – det er nemt og smager vidunderligt med en lækker frisk salat.
af Marie Melchior.
4.02.2022
Foto: Jacob Helbig.
Ingredienser
- 100 g hvedemel
- 100 g groft hvedemel
- 150 g koldt smør i tern
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. olivenolie
- 500 g babyspinat
- 3 æg
- 1 bæger ricotta (2½ dl)
- 1 nip muskat
- 125 g blåskimmelost
- Salt og peber
Sådan laver du spinattærte
Dej
- Blend mel og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æggeblomme og 1-2 spsk. koldt vand. Blend, til dejen har samlet sig.
- Form dejen til en kugle, pak den ind i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
- Rul dejen ud på et melstrøget bord, og læg den i en tærteform. Dæk kanterne på tærten til med alufolie. Det gør man for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages.
- Forbag tærten i ovnen ved 190° i 10-12 minutter. Fjern alufolien, og afkøl på en bagerist.
Fyld
- Sæt nu ovnen på 200°. Skyl spinaten grundigt.
- Opvarm en pande med olivenolie. Damp spinaten, til den falder sammen. Hæld den dampede spinat i et dørslag. Brug en træske for at presse væden ud.
- Pisk æg og ricotta sammen med muskat, salt og peber. Bland spinaten i.
- Læg blandingen på tærtedejen. Fordel smuldret blåskimmelost ud over tærten. Bag tærten i ovnen i 20 minutter. Afkøles på en rist.