Biksemad med rødbeder og quinoa

Denne moderne udgave af biksemad er perfekt i juletiden med sit røde juleudseende og med sprøde bidder af flæskesteg.

Tirsdag, 5. december 2017 - 14:50 - Af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth.

Den røde biksemad er ikke bare meget sundere end den originale, men den er også køn og julet at se på. Desuden egner den sig perfekt i juledagene, hvis der er rester fra julefrokoster eller juleaften – der er nemlig flæskesteg i, og desuden kan du skifte quinoa ud med kartofler, hvis du har mange tilovers.  

Prøv også: Stegt flæsk med kold persillecreme

Det skal du bruge til biksemad med rødbeder og quinoa:

4 personer

400 g rødbeder – andre rodfrugter kan også bruges

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
  • 100 g quinoa
  • ½ bundt dild
  • ½ bundt purløg
  • ¼ bundt persille
  • 300-400 kold flæskesteg
  • Lidt olie

Læs også: Luksussalat med laks og butternutsquash

Sådan gør du:

  1. Vask rødbederne, og kog dem møre i vand i ca. 1 time. Smut dem under den kolde hane, mens de stadig er varme.
  2. Skær rødbederne i grove stykker, og vend dem med olie, eddike, salt og peber. Lad dem køle af.
  3. Kog quinoa efter pakkens anvisning, og lad den køle af.
  4. Snit alle krydderurterne fint, og vend dem sammen med rødbeder og quinoa. Smag til med salt og peber.
  5. Skær stegen ud i mindre stykker, og steg dem sprøde på en pande i lidt olie.
  6. Anret den moderne biksemad på 4 tallerkener, og servér.

Se også: Din guide til julemarkeder i hele landet

Læs også:

Risotto med østershatte
Fettuccine med karljohansvampe