Aftensmad

Blomkålsgratin med Vesterhavsost

Når blomkål kommer i selskab med ost og fløde, er det sikkert, at alle om bordet gør kål på aftensmaden! Her får du opskriften på en cremet blomkålsgratin.
Opskrift: Ditte Ingemann. Foto: Lene Samsø. 3.11.2023
Blomkålsgratin med ost og fløde
4 personer

Ingredienser

  • 1 lille blomkål
  • 65 g revet Vesterhavsost
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • Salt og peber

Sådan laver du blomkålsgratin

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  2. Skær blomkålshovedet i små buketter. Hæld en smule vand i bunden af en gryde, og bring vandet i kog.
  3. Placér blomkål i en dampindsats eller en si, og sænk den ned i gryden over det kogende vand. Læg låg på. Damp blomkålen under låg, til den er al dente, ca. 3-4 minutter.
  4. Riv osten og citronen på et rivejern, og pisk ost, citronskal, fløde, chiliflager, salt og peber sammen med et piskeris.
  5. Fordel de dampede blomkålsbuketter i et ovnfast fad, og hæld flødeblandingen henover.
  6. Bag blomkålsgratinen i den varme ovn i 20-25 minutter, og servér.