Se også
Aftensmad
Blomkålsgratin med Vesterhavsost
Når blomkål kommer i selskab med ost og fløde, er det sikkert, at alle om bordet gør kål på aftensmaden! Her får du opskriften på en cremet blomkålsgratin.
Opskrift: Ditte Ingemann. Foto: Lene Samsø.
3.11.2023
4 personer
Ingredienser
- 1 lille blomkål
- 65 g revet Vesterhavsost
- 1 usprøjtet citron
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- Salt og peber
Sådan laver du blomkålsgratin
- Tænd ovnen på 175° varmluft.
- Skær blomkålshovedet i små buketter. Hæld en smule vand i bunden af en gryde, og bring vandet i kog.
- Placér blomkål i en dampindsats eller en si, og sænk den ned i gryden over det kogende vand. Læg låg på. Damp blomkålen under låg, til den er al dente, ca. 3-4 minutter.
- Riv osten og citronen på et rivejern, og pisk ost, citronskal, fløde, chiliflager, salt og peber sammen med et piskeris.
- Fordel de dampede blomkålsbuketter i et ovnfast fad, og hæld flødeblandingen henover.
- Bag blomkålsgratinen i den varme ovn i 20-25 minutter, og servér.