Grovfritter med trøffelmayo

Findes der næsten noget bedre end sprøde, varme fritter med dyppelse til? I opskriften her drysses kartoflerne med hvidløg og parmesan, og så serverer vi en cremet omgang trøffelmayo til. Velbekomme!

Onsdag, 19. juli 2017 - 13:22 - Opskrifter og foto: Inge Skovdal/skovdalnordic.com.

Pommes frites er et hit hos de fleste og kan serveres som en ret i sig selv eller som tilbehør til burger, steg eller lignende. Her får du opskriften på de sprødeste grovfritter med masser af smag samt en lækker, cremet trøffelmayo til at dyppe i! 

Se også: Rabarbertærter med marcipan

Det skal du bruge til grovfritter med trøffelmayo:

Grovfritter: 
  • 6 store bagekartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 100 g
  • parmesan
  • 2 tsk. salt

Se ogsåSolbærsaft med lime

Trøffelmayo:
  • ½ dl trøffelolie
  • 2 dl Hellmann-mayonnaise (eller anden god mayonnaise)
  • Ekstra trøffel (kan undlades)

Prøv også: Smagfuld tomatchutney

Sådan gør du: 

Grovfritter: 
  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Vask kartoflerne, og skær dem i tynde stænger. Vend dem i en blanding af olie, hvidløgspulver, revet parmesan og salt.
  3. Læg dem på 2 bageplader med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter – vend dem efter 20 minutter.
Trøffelmayo:
  1. Rør trøffelolie i mayonnaisen. Tilsæt evt. ekstra trøffel, og servér til grovfritterne.

Læs også: