Kylling i fad med kartofler og grønt

kylling

80’ernes fedtdryppende lørdagskylling er heldigvis næsten gået i glemmebogen til fordel for den hjemmelavede slags. Vil du også servere kylling på en hverdag, så får du den perfekte opskrift her!

Mandag, 11. januar 2016 - 11:07 - af Camilla Zarah Lawes / Foto: Wichmann+Bendtsen Photography

Kylling er sundt, billigt og super anvendeligt i de hektiske hverdage, når der skal god hverdagsmad på bordet i en fart. Få opskriften op en opdateret version af kylling i fad her!

Vild med kylling? Så prøv sund kylling i karry 

Kylling i fad med kartofler og grønt

(4 personer)

Det skal du bruge: 

  • 1 kg nye kartofler
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 stor kylling, ca. 1.300-1.600 g
  • Lidt olivenolie
  • Saft af 1 citron
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 2 spsk. tørret timian

Salat:

  • 1 bakke blandede salatskud
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk. hvid balsamico
  • Salt og friskkværnet peber

Desuden:

  • 1 bundt bredbladet persille

Prøv også: Langtidsstegt kylling i stegeso

Sådan laver du kylling i fad:

  1. Tænd ovnen på 180º. Vask kartoflerne, og fordel dem i et stort ovnfast fad − er nogle af dem store, kan du halvere dem. Krydr kartoflerne med salt og friskkværnet peber.
  2. Halvér kyllingen, og læg den i det ovnfaste fad. Krydr kyllingen med olivenolie, citronsaft, oregano, timian, salt og friskkværnet peber. Steg kyllingen og kartoflerne i ovnen i 55 minutter.
  3. Salat: Skyl salaten, og dryp den godt af. Rør olie sammen med balsamico, salt og friskkværnet peber, og hæld blandingen over salaten. Hak den bredbladede persille. Drys lidt over kyllingen og resten over salaten. Servér salaten som tilbehør til kyllingefadet.

Læs mere om:

Læs også: