Lasagne med ratatouille

lasagne med ratatouille

Den klassiske lasagne kan nemt varieres - du kan for eksempel pifte den op med ratatouille, som italienerne gør det. Det ikke bare smager fantastisk - du får også flere af de lækre grøntsager.

Torsdag, 3. september 2015 - 14:26 - af Maja Grønbæk / Foto: Wichmann+Bendtsen Photography
Lasagne er en af de mange fantastiske retter, som det italienske køkken har bidraget med. Og selvom den klassiske er god, er det også godt at få lidt variation i retten. Når du blander kødsaucen med blendet ratatouille, får du masser af smag og sunde sager fra grøntsagerne i din lasagne. 

Lasagne med ratatouille

4 personer
 
Det skal du bruge til lasagnen:
Ratatouille:
  • ½ dl olivenolie
  • 1 lille aubergine
  • 1 lille squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. oregano
Kødsauce:
  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g magert oksekød
  • 4 stilke frisk oregano
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • Ca. 2 dl vand
Bechamelsauce:
  • 80 g smør
  • 65 g hvedemel
  • 1 l sødmælk
  • ½ tsk. fintrevet muskatnød
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Lidt olie
Salat:
  • 1 bakke rucolasalat
  • 50 g parmesan
  • 4 spsk. olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • Havsalt og friskkværnet peber
Desuden:
  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 200 g revet mozzarellaost

Prøv også: Vegetarlasagne med fuldkornsplader

Sådan laver du lasagne med ratatouille

Ratatouille:
  1. Skyl grøntsagerne, og pil løgene. Skær dem i ensartede, rustikke stykker.
  2. Varm en gryde op med olie, og sautér grøntsagerne. Krydr godt med salt, peber og oregano.
  3. Lad retten simre i 10 minutter, til grøntsagerne er møre.
  4. Tag gryden af varmen, og blend grøntsagerne til en ensartet masse. Stil det til side.
Kødsauce:
  1. Pil løgene, og hak dem fint.
  2. Varm lidt olie op i en gryde, og steg løgene heri. Tilsæt kødet, og steg det, til det er lysebrunt. Krydr med oregano, salt og peber.
  3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og ca. 2 dl vand. Lad kødsaucen stå og simre ved svag varme i 30 minutter.
  4. Bland kødsauce og ratatouille sammen, og stil det til side.
 
Bechamelsauce:
  1. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og rør det sammen til en melbolle.
  2. Varm mælken op, og tilsæt den til melbollen lidt ad gangen under piskning.
  3. Tilsæt mere mælk, når blandingen tykner. Krydr med muskatnød.
  4. Tag gryden af varmen, når saucen er let tyktflydende. Smag saucen til med salt og peber.
  5. Smør et ovnfast fad på 20 x 20 cm med olie.
  6. Dæk hele bunden med kødsauce. Fordel dernæst bechamelsauce over, og læg lasagneplader ovenpå. Skær dem evt. lidt til.
  7. Gentag rækkefølgen, og slut af med revet ost.
  8. Bag lasagnen i ovnen ved 180° i 35 minutter.
Salat:
  1. Skyl salaten. Høvl osten i flager.
  2. Dryp salaten med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber. 
  3. Servér salaten sammen med lasagnen.

Læs mere om:

Læs også: