Pestoglaseret skinke med kartoffel-skorzonerrod-mos

Pestoglaseret skinke med ovnbagt kartoffel-skorzonerrod-mos

Forkæl dine gæster med sæsonens rustikke råvarer, og servér pestoglaseret skinke med ovnbagt kartoffel-skorzonerrod-mos og stegte æbler med peber.

Onsdag, 10. januar 2018 - 15:14 - Opskrift og foto: Inge Skovdal/skovdal.dk.

Glaseret skinke er et kært medlem af det traditionelle danske køkken. Og det er der en god grund til – glaseret skinke er nemlig et saftigt stykke kød, der både smager og dufter fortryllende. Her får du en opskrift på skinke glaseret i persillepesto med ovnbagt kartoffel-skorzonerrod-mos og stegte æbler med peber.

Se også: Abrikosglaseret skinke med roasted potatoes og grønkålssalat

Det skal du bruge til pestoglaseret skinke med tilbehør:

Pestoglaseret skinke:

  • 1,2 kg skinke
  • 1 dl persillepesto (se opskrift)
  • 2 spsk. rasp

Persillepesto:

  • 75 g persille
  • 1 dl olivenolie
  • ½ dl pinjekerner
  • ½ dl revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. salt

Ovnbagt kartoffel-skorzonerrod-mos:

  • 700 g kartofler
  • 300 g skorzonerrod eller pastinak
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk. salt

Stegte æbler med peber:

  • 4 røde æbler
  • Smør
  • Peber

Prøv også: Stegt flæsk med kold persillecreme

Sådan gør du:

Pestoglaseret skinke:

  1. Kog skinken i 45 minutter, lad den afkøle i vandet, og fjern nettet.
  2. Læg skinken i et ovnfast fad, og fordel ca. 1 dl persillepesto over den. Drys med lidt rasp.
  3. Bag skinken i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter.

Persillepesto:

  1. Hak persillen groft. Blend alle ingredienser til en jævn masse. Smag til med salt.
  2. Brug ca. 1 dl til skinken, og gem resten til serveringen.

Ovnbagt kartoffel-skorzonerrod-mos:

  1. Skræl kartofler og skorzonerrødder, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i ca. 20 minutter.
  2. Mos dem med mælk og smør. Smag til med salt.
  3. Fordel mosen i små ovnfaste fade, og bag den i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter.

Stegte æbler med peber:

  1. Skær æblerne i både. Steg dem i smør på en pande i kort tid, og drys dem med peber.
  2. Servér med det samme til skinken og det øvrige tilbehør.

Lad dig inspirere: 6 lækre supper 

Læs også:

En lækker ossobuco at varme sig på i de kolde vintermåneder