Ravioli med krydderurter og ricotta

Ravioli med krydderurter og ricotta

Lav skøn ravioli med friske krydderurter og cremet ricotta, og servér ægte, italiensk madglæde for dine gæster. Få opskriften her!

Torsdag d. 7. marts 2013 - af Carsten Kyster (redigeret af Redaktionen) Foto: Columbus Leth Regi: Royal Copenhagen og privat

Disse små italienske ravioli fyldt med urter og ricotta er en topscorer i enhver menu - hvadenten det skal være lidt ekstra lækkert til hverdag, eller du får middagsgæster på besøg. Drys de dampende varme ravioli med frisk persille, top med skøn parmesanost og smag en lækker bid af Italien.

Sæt et sødt italiensk punktum på din menu: Opskrift på italiensk panforte

Det skal du bruge til ravioli med krydderurter og ricotta:

  • 2 store, friske lasagneplader eller 4 tørrede lasagneplader
  • 100 g ricottaost
  • ¼ potte basilikum
  • 100 g parmesan, revet
  • Salt
  • Sort peber
  • 60 g smør
  • 1 spsk friske timianblade, fra ca. 4 kviste
  • 100 g ærter, frosne
  • 1 dl feldsalat
  • 1 dl bredbladet persille

Vild med ravioli og italiensk mad? Prøv 5 lækre opskrifter med et italiensk touch her!

Sådan gør du:

  1. Kog lasagnepladerne i en stor gryde med rigeligt vand. Tag dem op med hulske, mens de stadig er al dente, og kom dem i en skål med koldt vand. 
  2. Tag pladerne op af vandet, og læg dem på en bageplade med bagepapir smurt med olivenolie, og skær dem i 4 stykker. Bruger du tørrede plader, skal de ikke skæres over.
  3. Rør ricottaosten sammen med fintsnittet basilikum og halvdelen af den revne parmesan, og smag til med salt og peber. Fordel det på den ene del af pastapladerne, og luk den anden del hen over, så det bliver en åben ravioli.
  4. Kom raviolierne ind i en forvarmet ovn ved 185° i 10 minutter.
  5. Smelt smørret i en lille gryde, indtil det bruner, og tilsæt derefter timian. Lad det bruse op, og tag det herefter af varmen.
  6. Varm ærterne op i lidt vand i en gryde.
  7. Anret raviolierne i 4 varme tallerkener, fordel ærterne derpå, og overhæld med brunet timiansmør. Drys med feldsalat og persille, og servér med resten af den revne parmesan.

Læs også:

Risotto med østershatte