Aftensmad
Aftensmad
Sådan får du soufflé til at lykkes
Denne gode klassiker fortjener en genoplivning, så vi har pustet nyt liv i souffléen og giver dig her en trin for trin-guide. Så er der dømt soufflé-succes!
af Inge Skovdal
17.03.2017
Foto: Inge Skovdal.
6 personer
Souffle med tre slags ost
- 75 g parmesan
- 75 g mozzarella
- 75 g emmentaler
- 75 g hvedemel
- 4 dl fløde
- 50 g smør
- 1 tsk. groft salt
- Lidt peber
- 8 æg, størrelse M
- 1 stor håndfuld blandede krydderurter og frisk spinat
- Lidt smør
- Lidt rasp
Mange opgiver at lave soufflé, fordi de synes det er for svært - men vi har lavet en meget simpel trin for trin-guide, så du nemt kan servere lækre, luftige souffléer. Husk også at følge vores tips, så er du sikker på soufflé-succes!
Mere inspiration til aftensmaden: Spansk tortilla med løg og kartofler
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tre vigtige tips til soufflé
- Husk, at du ikke skal åbne ovndøren undervejs, for så falder dejen sammen.
- Det er vigtigt at bruge den rette størrelse æg, så dejen hverken bliver for tung eller for tynd.
- Du kan variere souffléer i det uendelige. De smager også godt med skinke eller bacon i, og du kan tilsætte chokolade, hvis du vil spise dem som dessert.
Se trin for trin-guiden herunder!
Tænd ovnen på 175°. Riv de 3 slags ost groft på et rivejern. Kom mel og 3 dl fløde i en meljævner, og ryst det godt sammen. Hæld blandingen i en gryde sammen med smør og resten af fløden. Bring det i kog, og pisk godt, indtil blandingen minder om en vandbakkelsesdej.
Tag gryden af blusset. Rør den revne ost i dejen sammen med salt og peber, og rør, indtil al osten er smeltet.
Tænd ovnen på 175°. Riv de 3 slags ost groft på et rivejern. Kom mel og 3 dl fløde i en meljævner, og ryst det godt sammen. Hæld blandingen i en gryde sammen med smør og resten af fløden. Bring det i kog, og pisk godt, indtil blandingen minder om en vandbakkelsesdej.
Tag gryden af blusset. Rør den revne ost i dejen sammen med salt og peber, og rør, indtil al osten er smeltet.
Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne i den let afkølede dej 1 ad gangen – pisk lidt mellem hver blomme.
Vask og hak de blandede krydderurter og spinat fint. Kom dem i dejen, og rør rundt.