Aftensmad

Saftige hakkebøffer med bacon og svampesauce

Servér saftige hakkebøffer med bacon og svampesauce til aftensmad. En ret hvor alt bliver lavet på panden, og får en skøn og intens smag af svampesauce tilsat saftige hakkebøffer svøbt i bacon.
af Aase Dotterud. 27.02.2019
Saftige hakkebøffer med bacon og svampesauce
4 personer

Hakkebøf med bacon

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 æg
  • 2 1/2 dl fløde
  • Salt
  • Peber
  • 1 pakke bacon
  • Olie til stegning

Svampesauce

  • 10 g tørrede kantareller
  • 1 spsk. hakket løg
  • 3 dl kalvebouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl fløde

Deusden

  • Persille til pynt
  • Evt. kogte kartofler eller grøntsager

Hakkebøffer er en enkel, men lækker hverdagsfavorit, som bringer glæde hos de fleste - både store og små! Det er dansk mad når det er allerbedst, og selvom vi bevæger os hen mod varmere dage med lettere retter, er det stadig en favorit her på redaktionen. Her får du opskriften på en skøn version med bacon og svampesauce.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mere inspiration til aftensmad: Få opskriften på en cremet risotto

Sådan laver du hakkebøf med bacon og svampesauce

  1. Hak løgene. Bland det hakket oksekød med løg, sennep, æg og fløde. Tilsæt salt og peber. Form det hakkede oksekød til bøffer, og put en bacon skive rundt om hver bøf.
  2. Læg de tørrede kantareller i lunkent vand i ca. 10 minutter. Klem vandet ud af svampene, og put dem i gryde samme med løgene. Steg det under omrørning. Hæld bouillon, vin og fløde og lad det stege under omrøring i et par minutter. Drys med salt og peber.
  3. Læg bøfferne i saucen, og lad det stege.
  4. Hak til sidst persillen, og sérver hakkebøfferne med kogte kartofler og grøntsager.

I tvivl om du skal skrælle dine grøntsager før brug? Bliv klogere her

Hvordan steger man en saftig hakkebøf?

Den saftigste hakkebøf får du ved at følge reglen: 1 min pr. milimeter i tykkelsen. 1½ cm høj bøf = 15 minutter i alt. Læg bøffen på en brandvarm pande med olie og smør. Tjek om den er gennemstegt ved at presse på bøffen – saften skal være klar, og ikke lyserød.