Svinemørbrad med abrikoser

Svinemørbrad kan serveres både til hverdag og for gæster

Fredag d. 6. februar 2009 - af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft

Svinemørbrad er lækkert, mørt kød, der er nemt og hurtigt at tilberede.

Svinemørbrad tilberedes ofte hel eller i en klassisk mørbradgryde. Her får du en mere utraditionel, asiatisk inspireret opskrift med svinemørbrad.

Retten er hurtigt og nem at lave, så du kan sagtens servere svinemørbrad med abrikoser til hverdag - men gæster vil helt sikkert også sætte pris på en god omgang svinemørbrad med abrikoser.

Svinemørbrad med abrikoser

Det skal du bruge
800 g. afpudset svinemørbrad
1 spsk olivenolie
2 rødløg
1 fed hvidløg
2 porrer
150 g tørrede abrikoser
4 spsk soja
2 spsk flydende honning
1 dl vand
Peber fra kværn
1 bundt koriander, finthakket

TILBEHØR: Ris eller et godt brød

Sådan laver du svinemørbrad med abrikoser
Skær den afpudsede svinemørbrad ud i store tern. Brun kødet af i olivenolie i en sauterepande.

Hak løg, hvidløg og porrer, og kom det i panden. Rør rundt, og brun det hele godt af, uden at det bliver brændt. Hak abrikoserne groft, og tilsæt dem retten sammen med soja, flydende honning og vand. Læg låg på gryden, og lad retten med svinemørbrad og abrikoser småsimre i 25 min.

Tilsæt peber lige før servering, og drys med finthakket koriander. Server svinemørbrad med abrikoser sammen med ris eller et godt madbrød.

Se flere videoer med lækre opskrifter fra kokken Mathias Holt:
Hurtigt fladbrød på panden
Frikadeller på 3 måder
Høstsild til frokosten
Lakridsis med blommekompot og bagt hvid is
Lær at pochere æg
Lækker svinemørbrad til gæsterne
Nem ærtepesto
Syltede svampe som efterårstilbehør
Rim din egen laks
Kalveculotte som gæstemad