Saltet snack eller tilbehør

Den sprødeste snack: Hjemmelavede flæskesvær

Imponér gæsterne med hjemmelavede flæskesvær serveret med solbærmarmelade og karljohanmayo. En moderne udgave af en dansk favorit, der med garanti vil vække begejstring!
af Carsten Kyster. 17.10.2021 Foto: Columbus Leth.
Flæskesvær

Hvis der er noget, vi danskere kan lide, så er det flæskesvær! Ikke kun til jul, men som et salt og kærkomment indslag hele året rundt. Men har du nogensinde lavet dem selv? De smager meget bedre end købeversionen, og så er det faktisk ret nemt! Servér flæskesværene med solbærmarmelade og karljohanmayo som tilbehør ved middagsbordet eller som en saltet snack i hyggeligt selskab.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kg griseskind til flæskesvær i strimler
  • 2 dl solbærmarmelade
  • 5 g tørrede karljohansvampe
  • 2 dl mayonnaise
  • Salt og peber

Sådan laver du flæskesvær

  1. Tænd ovnen på 185°. Fordel griseskindet på 2-3 bradepander med bagepapir, og drys godt med salt.
  2. Bag skindet i ovnen i 15 minutter, og tag det ud. Gentag processen 2 gange, indtil sværene er gyldne og sprøde.
  3. Hæld fedtet fra, og lad flæsesværene afkøle på fedtsugende papir. Tjek, at de sprøde svær er salte nok.
  4. Knus de tørrede svampe i en morter, til de er helt pulveriserede.
  5. Rør det i mayonnaisen, smag til med salt og peber, og lad den trække i 1 time.
  6. Anret de sprøde flæskesvær med solbærmarmelade og karljohanmayonnaise.

TIP: Flæskesværene kan sagtens serveres med andre syrlige marmelader. Gem fedtet – det kan bruges til krydderfedt.