Kartoffelsalat med radiser

Kartoffelsalat hører sommeren til. Kan fint forberedes flere timer forinden middagen, så du har tid til at hygge med gæsterne foran grillen.

Onsdag d. 8. august 2012 - af Mette Jantzen Foto: Jes Buusmann

Det er egentlig hurtigt og nemt at bikse sådan en kartoffelsalat sammen, og så er kartoffelsalat jo nærmest uundværligt tilbehør til enhver grillaften.

Denne kartoffelsalat er ikke den traditionelle, snaskede kartoffelsalat, men derimod en lettere og friskere kartoffelsalat med radiser og blomkål.

KARTOFFELSALAT MED RADISER

Det skal du bruge
Ca. 1 kg nye kartofler
½ blomkål
1 bundt radiser

Marinade:
½ dl olivenolie
Saft fra ½ citron
2 spsk hvidvinseddike
Salt og peber
1 spsk dijonsennep
½ bundt frisk oregano
½ bundt frisk dild

Kold kartoffelsalat er perfekt tilbehør til grillede svinekoteletter. Så er grillmenuen reddet!

Sådan laver du kartoffelsalat
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kasser vandet, og lad kartoflerne køle af.

Skyl blomkålen, del den i små buketter, og kog dem knap møre i letsaltet vand, ca. 5 minutter. Sørg for, at de stadig har bid!

Rengør radiserne, og skær dem i skiver.

Marinade: Pisk olivenolie, citronsaft, eddike, salt, peber og dijonsennep sammen. Kom grøntsagerne i en skål, og hæld marinaden over. Vend grøntsagerne deri.

Skyl krydderurterne, hak dem groft, og vend dem i din kartoffelsalat lige før servering.

Kartoffelsalat med radiser går også rigtig godt til lammekotelletter med nye gulerødder og spiselige blomster. Opskriften får du her