Salat med grønkål og appelsin

Grønkål er rigtig sundt og de store, krusede, grønne blade smager glimrende i salater. Her får du opskriften på en lækker grønkålssalat med appelsin og valnødder.

Onsdag d. 15. januar 2014 - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft

Lige nu er det sæson for grønkål, som bl.a. andet smager skønt i salater. Server denne skønne grønkålssalat til for eksempel glaseret skinke.

Opskrift på grønkålssalat
200 g grønkål • 4 julesalater • 1 hoved radicchio • 2 appelsiner • 1 granatæble • 100 g valnødder • 100 g abrikoser • Marinade: 1 spsk grov sennep • 1 spsk honning • 2 spsk hindbæreddike • 6 spsk valnøddeolie • Havsalt og peber

Læs også: Lækker salat med spidskål

Fremgangsmåde:
Skyl grønkålen, og fjern stokken. Hak grønkålen fint. Skær stokken af julesalaten, og skil bladene fra hinanden. Læg bladene langs kanten på et stort fad som pynt, eller hak 2 af dem i salaten. Fjern de yderste blade af radicchioen, snit salaten groft, og bland den med grønkålen. Skær skallen af appelsinerne, så det hvide også skæres væk. Skær appelsinerne i tern, og bland dem i salaten. Skær granatæblet midt over. Bank kernerne ud. Sørg for, at der ikke kommer hinder med, de er meget bitre. Drys granatæblekernerne over salaten. Hak valnødderne og abrikoserne groft, og drys dem over salaten.

Marinade: Rør grov sennep med honning og hindbæreddike. Tilsæt valnøddeolie, og rør blandingen sammen. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over salaten.

Prøv også denne: Salat med and og balsamicodressing
salat

Læs også: