Solbærmarmelade - nem opskrift

Solbærmarmelade

En lækker marmelade, der er perfekt som fyld mellem to kiks eller på en lækker, hjemmebagt skrive franskbrød. Få den nemme opskrift her!

Onsdag d. 29. maj 2013 - af Anita Banner og Susie Helsing Nielsen. Opskrifter: Marie Melchior og Helle Brønnum Carlsen. Foto: Niels Jensen, Colourbox, Betina Hastoft og Wichmann+bendtsen photography

Det skal du bruge til din solbærsaft: 

6 personer

  • 1 kg solbær
  • 2 dl vand
  • 700 g sukker

Prøv også: Den lækreste solbærsaft med lime

Sådan gør du:

  1. Hæld solbær og vand i en stor gryde, og bring det langsomt i kog under låg.
  2. Skru ned til svag varme, og lad solbærrene småkoge i 10 minutter.
  3. Tag låget af gryden, og rør sukkeret i. Kog videre ved middel varme i 15-20 minutter uden låg.
  4. Sluk for varmen, og lad marmeladen køle af. Hæld den derefter på rengjorte glas.

Flere lækre opskrifter med solbær: Solbærcheesecake på kiksebund

TIP: Marmeladen kan holde sig et par uger i køleskabet. Hvis du vil gemme den længere, bør du tilsætte konserveringsmiddel. Den smager også godt rørt op med flødeskum i lagkage.

Læs også: