Tilbehør

Langtidsbagte tomater - nemt og lækkert

Tilføj ekstra smag til bøffen, salaten eller noget helt tredje med langstidsbagte cherrytomater på toppen. Det er nemt at lave, og så kan du vælge krydderi efter smag og behag. Se her, hvordan du gør.
af Redaktionen 30.10.2013 Foto: Betina Hastoft.

Langtidsbagte tomater smager fantastisk i salater, som snack eller tilbehør til en lækker bøf, og så er de meget nemme at lave.

Se også: Sådan laver du syltede grønne tomater

Det skal du bruge til langtidsbagte tomater:

  • Cherrytomater
  • Rosmarin, timian eller andre krydderurter
  • Salt
  • Lidt olivenolie
  • Evt. hvidløg

Læs også: Luksushotdogs med bagte tomater

Sådan gør du:

  1. Halver tomaterne.
  2. Drys tomaterne med salt, hakkede krydderurter og evt. lidt frisk hvidløg. Dryp med olivenolie.
  3. Stil tomaterne i ovnen ved 50-75° i ca. 7 timer. Brug endelig ikke højere temperatur, da det vil få tomaterne til at karamellisere.

TIP: Lad evt. ovnlågen være lidt på klem, så vandet kan slippe ud.