Flæskestegssandwich med lun rødkålssalat

Du behøver ikke (nødvendigvis) at vente helt til december med at sætte tænderne i et sprødt og saftigt stykke flæskesteg. Klassikeren er nemlig god på mange andre måder end blot i den traditionelle julemenu.

Her får du opskriften på den bedste flæskestegssandwich med lun rødkålssalat, der kan nydes hele efteråret og vinteren med - eller lige når du har lyst!

TIP: En hjemmelavet flæskestegssandwich bliver ekstra god i en hjemmebagt bolle. Få en nem og god opskrift her!

Det skal du bruge til flæskestegssandwich med lun rødkålssalat:

Flæskesteg:

  • 1 svinekam uden ben - vi har brugt en 1600 g til denne opskrift
  • 3 spsk groft salt 
  • 20 nelliker

Rødkålssalat: 

  • 1/2 lille rødkål
  • 20 g smør
  • 3 stjerneanis
  • 2 stænger kanel
  • 10 hele nelliker
  • 3/3 dl balsamicoeddike 
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 spsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • Friskkværnet peber

Se også: 5 gode tips til en vellykket flæskesteg

Desuden:

  • 6 spsk. Miracle Whip
  • 1 lille glas agurkesalat
  • Salt og peber

 

Sådan laver du flæskestegssandwich med rødkålssalat:

Flæskesteg:

  1. Læg stegen med sværen nedad i en brandepande. Hæld koldt vand på, så det dækker 1/3 af stegen. Steg den i 20 minutter i ovnen ved 220 grader.
  2. Tag stegen ud, vend den om, og krydr sværen med groft salt. Stik nelliker i sværen, og skru ovnen ned på 175 grader. Steg flæskestegen færdig midt i ovnen i cirka 1 time. 
  3. Hæld lidt vand over stegen hvert 20. minut. Er sværen ikke sprød, så brug ovnens grill, men hold øje med den. Tag herefter stegen ud, og lad den hvile i 15 minutter.

Rødkålssalat:

  1. Snit rødkålen helt fint. Varm en sauterepande eller en bredbundet gryde op med smør, og tilsæt krydderierne. Kom rødkålen på panden, og vend den i ca. 2-3 minutter. Hæld eddiken på, og vend rundt.
  2. Riv appelsinskallen fint, og bland den i rødkålen sammen med saften. Smag til med salt, peber og sukker. Varm igennem og servér lun.

Til servering:

  1. Flæk bollerne, og smør dem med Miracle Whip. Fordel agurkesalat på den nederste bolle, derefter en skive steg, salt og peber, rødkål og til slut den øverste bolle. Så er der serveret!

TIP: Vil du gøre din flæskestegssandwich ekstra sprød og lækker, kan du putte tynde skiver af æble ovenpå rødkålen, når du samler din sandwich. Det smager friskt og lækkert.

Læs også: Sådan laver du de sprødeste flæskesvær