Kød og fjerkræ

Forårskylling med kimchi-kål

En let og delikat frokostret. Server retten med et stykke grillet majs og en japansk øl.
af Katrine Martensen-Larsen. Foto: Mikkel Adsbøl. 13.02.2012

Ingredienser:

2 kyllinger eller poussiner a 500 g
1 kinakål
200 ml kimchi-sauce (fås i asiatiske supermarkeder)
60 g sukker
Skær kinakålen i to halve på den lange led, og læg kålen i blød i saltet vand natten over. Dagen efter skylles kålen godt.
Bland sukker og kimchi-sauce. Tilsæt vand, indtil konsistensen er lidt tykkere end fløde. Hæld saucen over kålen, vær omhyggelig med også at dække de inderste blade. Stil kålen i køleskabet i fire timer.
Læg kyllingerne i en gryde med kogende vand, og kog dem i 20 minutter. Tag dem op, og sæt dem i køleskabet. Når kyllingerne er kolde, fjernes bryststykkerne forsigtigt (de må gerne være pink inderst). Bind kyllingebrysterne med stegegarn, så kun skindet er synligt - så bliver kyllingen ikke tør, når den grilles. Skær lårene af kyllingen, og pensl alle kødstykker med olie. Steg kyllingestykkerne på en varm grill, indtil skindet er sprødt, og indersiden af brystet og samlingen ved lårerne ikke længere er pink.
Klem den overskydende kimchi-sauce ud af kålen og form kålen i pæne buer. Skær kålstrimlerne til, og placer dem på tallerkenerne. Si den overskydende sauce, og hæld den over kålen. Skær den grillede kylling i passende stykker, og arranger ved siden af kålen..
Bland sojasauce og grapefrugtjuice, kom dressingen i en lille kande kande, og hæld den over tataren ved bordet.

De andre retter i menuen:

Forret: Laksetatar med avocado

Dessert: Vaniljeis med limeblade og karamelsirup