Genbrug juleresterne: 5 skønne og nemme retter

Der er masser af måder at bruge overskuddet fra julemiddagen på! Risengrøden kan fx bruges i boller, og hvis du har noget af juleanden tilovers, kan kødet bruges igen i de stille dage efter jul. Det er både bæredygtigt, økonomisk og virkelig lækkert at trylle restemaden om til lækre retter frem for, at donere dem til skraldespanden. 

Vi har samlet 5 nemme og skønne retter, du kan lave af den overskydende julemad.

Se også: Æbleskiver med kærnemælk

Skønne retter af resterne fra julebordet

Klatkager hører for mange til 1. juledag. Du kan lave dem af den sidste slat risalamande, eller af en rest risengrød, hvis du har lavet i løbet af december, ja, faktisk hele året. Opskrift på klatkager.

 Det er næsten altid muligt at pille noget andekød fra benene første juledag. Brug det fx i en gang tarteletter sammen med svampe og et pift sherry. En lækker, lille frokost- eller middagsret, der er virkelig nem og hurtig at tilberede. 8-10 stk. Det skal du bruge:300 g andekød200 g blandede svampe35 g smør25 g mel3 dl andebouillon2 spsk. sherrySalt og peber1 pakke tarteletterLidt brøndkarse eller andet grønt drysSådan laver du andetarteletter:Pil andekødet til små strimler. Rengør svampene, og skær dem i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde ved middel varme, og tilsæt melet under omrøring. Tilsæt bouillon og sherry, og bring opbagningen i kog. Vend andekødet i, og smag til med salt og peber. Når kødet er varmet godt igennem, vender du svampene i. Lad det simre 2-5 minutter ved lav varme. Varm tarteletterne imens. Anret tarteletterne med andefyldet, og pynt med brøndkarse, persille eller andet friskt, grønt drys.
Lene Staal

 

Det er næsten altid muligt at pille noget andekød fra benene første juledag. Brug det fx i en gang tarteletter sammen med svampe og et pift sherry. En lækker, lille frokost- eller middagsret, der er virkelig nem og hurtig at tilberede. 

8-10 stk.
 

Det skal du bruge:

  • 300 g andekød
  • 200 g blandede svampe
  • 35 g smør
  • 25 g mel
  • 3 dl andebouillon
  • 2 spsk. sherry
  • Salt og peber
  • 1 pakke tarteletter
  • Lidt brøndkarse eller andet grønt drys

Sådan laver du andetarteletter:

  1. Pil andekødet til små strimler. Rengør svampene, og skær dem i mindre stykker.
  2. Smelt smørret i en gryde ved middel varme, og tilsæt melet under omrøring. Tilsæt bouillon og sherry, og bring opbagningen i kog. Vend andekødet i, og smag til med salt og peber.
  3. Når kødet er varmet godt igennem, vender du svampene i. Lad det simre 2-5 minutter ved lav varme. Varm tarteletterne imens.
  4. Anret tarteletterne med andefyldet, og pynt med brøndkarse, persille eller andet friskt, grønt drys.
 Tryl resterne om til en velsmagende cheesecake, som kan fungere som et populært indslag på julefrokostbordet. Har du kun en lille portion risalamande tilovers, kan du nemt dividere opskriften og lave en mindre cheesecake. Find opskriften lige hér.  
Lena Staal og Maria Fabricius

 

Tryl resterne om til en velsmagende cheesecake, som kan fungere som et populært indslag på julefrokostbordet. Har du kun en lille portion risalamande tilovers, kan du nemt dividere opskriften og lave en mindre cheesecake. Find opskriften lige hér.

 

 

 Den røde biksemad er ikke bare meget sundere end den originale - den er også køn og julet at se på. Desuden egner den sig perfekt i juledagene, hvis der er rester fra julefrokoster eller juleaften. Der er nemlig flæskesteg i, og du kan sagtens skifte quinoa ud med kartofler, hvis du har mange tilovers. Se opskriften hér. 
Columbus Leth

 

Den røde biksemad er ikke bare meget sundere end den originale - den er også køn og julet at se på. Desuden egner den sig perfekt i juledagene, hvis der er rester fra julefrokoster eller juleaften. Der er nemlig flæskesteg i, og du kan sagtens skifte quinoa ud med kartofler, hvis du har mange tilovers. Se opskriften hér

 Tit og ofte ender man med en kæmpe skålfuld risengrød, og har en del til overs. Men du kan med fordel tilsætte 5 dl risengrød til din favoritopskrift på boller, og så får du et super dejligt, svampet og lidt julet resultat! 
Jette Feldthaus

 

Tit og ofte ender man med en kæmpe skålfuld risengrød, og har en del til overs. Men du kan med fordel tilsætte 5 dl risengrød til din favoritopskrift på boller, og så får du et super dejligt, svampet og lidt julet resultat! 

Læs også: Undgå madspild - 14 genveje