Grill og gode råvarer

Start aftenen med kølig og hjemmelavet Sangria, mens grillen bliver klar og kødet mørt.

Til forret serveres en varmrøget laks med asparges, mens hovedretten byder på svinekoteletter, kartoffelsalat, grillede majs og hvidløgsflute.
Den sidste varme fra grillens kul skal bruges til desserten, der består af grillet frugtsalat med nektarinkage.

Menuen er til fire personer. Nedenfor finder du links til de forskellige opskrifter.

SOMMERENS GRILL-MENU:

Snack: Hvid sangria med mandler og oliven

Forret: Varmrøget laks med asparges i estragon

Hovedret: Grillede svinekoteletter med kryddersmør, kartoffelsalat med radisser, grillede majs og hvidløgsflute

Dessert: Nektarinkage med kokostop og grillet frugtsalat

Tilhørende vinmenu

Velkomst: Hjemmelavet lys sangria

Forret: J.B. Adam, Riesling Kaefferkopf, 2006, Alsace. Pris 130 kr. i SuperBest.
Tilstrækkeligt fed til den varmrøgede laks og med en let bitter afslutning, som er ideel til asparges.

Hovedret: Moore's Creek, Shiraz 2004, Tyrrell's Wines, South Eastern Australia. Pris 60 kr. hos Erik Sørensen Vin.
Syrah/shirazdruen matcher som regel en svinekotelet med fedtbræmme rigtig godt. Vinen er samtidig godt krydret med gode, varme og sødlige toner, der går godt i spænd med den krydrede salat og de søde majs.

Dessert: Cookoothama, Botrytis Semillon 2006, Riverina, New South Wales. Pris 150 kr. (halvflaske) i SuperBest.
Kokos og vaniljeis kræver en sød og fedmefyldt vin, mens de grillede frugter skal mødes med en vis friskhed og syre. Dette australske svar på en ung sauternes byder på begge dele. Skal serveres iskold.

Vinmenuen er sammensat af Per Kuskner og Kim Bretov

Læs også:
Luksusmiddag på sparebudget

Elegant efterårsmenu