Kød og fjerkræ

Hvidløgsstegt unghane

Serveret med salsa verde
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 25.03.2009

Hvidløgsstegt unghane med salsa verde

(4 personer)

1 helt hvidløg
1 spsk olivenolie
100 g blødt smør
4 unghanebryster med vinger
salt og peber

Ca. 2½ time før middagen:
Tænd ovnen på 200°. Skær toppen af hvidløget og dryp med olivenolie. Pak hvidløget i sølvpapir og bag det i ovnen i 20 minutter. Tag hvidløget ud og lad det køle af. Pres feddene ud af hvidløget ned i en skål. Feddene er nu helt bløde og lige til at mose.

Tilsæt det bløde smør og rør, til det er ensartet. Løft skindet på unghanerne og brug en teske til at smøre hvidløgssmørret ud indenunder. Glat herefter med fingrene uden på skindet, så smørret bliver jævnt fordelt. Krydr med salt og peber. Læg unghanerne i et tildækket fad og stil dem køligt.

½ time før middagen:
Steg unghanerne i ovnen i 30 minutter, indtil de er sprøde. Lad dem trække på køkkenbordet.

Courgetter med crumble

(4 personer)

5 skiver hvedebrød (2½ dl brødkrumme)
1 bdt. bredbladet persille
1 bdt. mynte
150 g friskhøvlet parmesan
2 grønne courgetter
2 gule courgetter
1 dl olivenolie
salt og peber

Ca. 2 timer før middagen:
Blend brødskiverne i hurtighakker eller foodprocessor til krummer. Vask og tør persille og mynte og hak fint. Bland krydderurterne, salt og peber med brødkrummerne. Brug en kartoffelskræller til at høvle spåner af parmesanen.

Vask courgetterne og skær dem i skiver på langs. Læg dem i et stort ildfast fad. De skal helst ligge i et lag. Fordel krummeblandingen over courgetterne, dryp med olivenolien og slut af med parmesanspånerne.

Lige inden middagen:
Gratiner courgetterne i ovnen ved 180° i 30 minutter.

Salsa verde

(4 personer)

1 bdt. bredbladet persille
1 bdt. dild
50 g saltede kapers
1 spsk dijonsennep
1 citron
2 dl olivenolie
salt og peber
500 g små kartofler

Ca. 2 timer før middagen:
Skyl persillen og tør den godt. Nip bladene af. Hak dilden. Skyl kapersene godt, så alt saltet kommer af dem. Blend dijonsennep, citronsaft, krydderurter og olivenolie i en foodprocessor eller i en hurtighakker.

Hvis det er for drøjt, så tilsæt mere olie, indtil konsistensen bliver flydende. Vask kartoflerne og sæt dem i vand i gryden.

Ca. ½ time før middagen:
Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre. Bland dem med salsa verde, imens de er varme.

Se FORSLAG TIL MENU
Se andet forslag til menu: EN SMAG AF SENSOMMER