Aftensmad
Aftensmad
Kalvefilet med kaperssauce
Denne kalvefilet med kaperssauce emmer lidt af luksus, men er ikke spor svær at lave!
af Marie Melchior
22.02.2021
Foto: Jakob Helbig.
6 personer
Kalvefilet
- 1½ kg kalvefilet
- 1 toppet spsk dijonsennep
- 1 tsk paprika
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1 bundt salvie
- 2 spsk olivenolie
Kaperssauce
- 2 spsk smør
- spsk hvedemel
- 2½ dl hvidvin
- ½ l kalvefond
- 1 spsk dijonsennep
- Havsalt og friskkværnet peber
- 2 dl piske- eller madlavningsfløde
- 100 g kapers
- 3-4 spsk hakket salvie
En kalvefilet er perfekt weekend- og gæstemad og slet ikke svær at lave. Det er faktisk bare at gøre stegen klar, sætte den i ovnen og lade den passe sig selv, til den er færdig. Når du smører kalvefileten med en god sennepsblanding, inden den kommer i ovnen, får den en ekstra lækker smag.
Hvis du kan lide kalvefilet, vil du også kunne lide kalveculotte med saltbagte løg og timian
Prøv også: Braiseret kalv i urtesauce
Sådan laver du kalvefilet
- Stil ovnen på 200°. Læg stegen i en lille bradepande.
- Hæld sennep i en skål, og rør den med paprika, salt og peber. Hak salvien, og tilsæt, hvad der svarer til 2 spsk. Gem resten til saucen. Rør sammen.
- Smør overfladen af stegen med sennepsblandingen. Dryp med olivenolie.
- Steg stegen i 30-35 minutter. Lad stegen trække i 10 minutter, før du skærer den i tynde skiver.
Sådan laver du kaperssauce:
- Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel. Rør godt sammen, til det bliver tykt. Tilsæt hvidvin lidt efter lidt, mens du rører. Forsæt med kalvefond, mens du pisker til en cremet sauce.
- Tilsæt sennep, salt og peber. Fortsæt med at piske.
- Tilsæt fløde, kapers og hakket salvie. Varm saucen godt igennem. Smag til, om der skal mere sennep eller salt og peber i.
Prøv også: Langtidsstegt culotte med rodfrugter og stegte kartofler