Se også
Aftensmad
Klassiske tarteletter med høns i asparges
Tarteletter har lidt af det hele - sprødhed og cremet fyld, og derfor er de fleste vilde med dem. Prøv den klassiske version med høns i asparges!
af Camilla Zarah Laws.
1.04.2015
Foto: Lars Ranek.
Forkæl venner og familie med en klassiker, der siger spar to til foråret: tarteletter med høns i asparges. Her har vi valgt at servere dem i miniformat som en slags små hapsere til fx påskefrokost-bordet, men vil du have lidt mere fyldige portioner, så skifter du bare mini-tarteletterne ud med de almindelige store eller ekstra store, hvis du bare ikke kan få nok!
8 stk
Ingredienser
- 2 kyllingebryster, i alt 240 g
- 3 laurbærblade
- 6 peberkorn
- 50 g smør
- 1 dl hvedemel
- 3 dl sødmælk
- Lidt kogelage fra kyllingerne
- 250 g hvide asparges
Desuden
- 8 minitarteletter
- Finthakket persille
- Friskkværnet peber
Sådan laver du tarteletter
- Kog kyllingebrysterne i vand med laurbærblade og peberkorn i 10 minutter, til kødet er færdigkogt. Lad det køle af i lagen.
- Smelt smørret i en lille gryde, rør mel i til en melbolle, hæld mælk på, og rør det til en tyk masse.
- Tilsæt kogelagen lidt ad gangen, og rør godt, til du har en god tyk opbagt sauce.
- Skræl de hvide asparges, og skær dem i 3 cm lange stykker. Blancher dem i spilkogende vand i 2-4 minutter, afkøl dem straks i iskoldt vand, og dup dem tørre.
- Skær kyllingekødet i mundrette bidder, og vend det og aspargeserne i saucen. Lun det godt igennem, og smag til med salt og peber.
- Varm minitarteletter i ovnen. Anret fyldet i de lune tarteletter, drys med persille og peber, og server straks.