Kulinarisk burger med marineret andebryst
Varier den klassiske burger og server en burger med smag og touch af vinter. Her er brugt lækker andebryst som supplement i en burger serveret på en ny, kulinarisk måde. Server burgeren med grove fritter eller en god salat for et endnu mere fyldigt måltid.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også opskriften: Lakseburger med avokado-mayo
Det skal du bruge til din burger med andebryst:
Tid: 40 minutter
Marinering, and: 2 timer (evt. natten over)
Trækketid, kål: 1 time
Trækketid, agurk: 45 minutter
Antal personer: 4
• 2 andebryster
• 2 tsk stødt koriander
• 2 tsk stødt kanel
• 1 tsk stødt spidskommen
• 1 tsk salt
• 4 burgerboller
• god mayonnaise
• hoisinsauce
Lynsyltet kål:
• 300 g frisk rødkål
• 2 tsk salt
• 2-3 spsk citronsaft
Agurkerelish:
• 1 agurk
• 70 g skalotteløg
• 2 tsk salt
• 2 spsk æbleeddike
• 2 spsk flydende honning
• 1 sød chilisauce
Læs også: Den nemmeste måde at lave pizza på
Sådan laver du burger med and:
1. Rids andebrysterne på skindsiden med en kniv, og vend dem i de tørre krydderier. Lad dem trække 2 timer (evt. natten over) på køl.
2. Lynsyltet kål: Snit rødkål fint, og vend den med salt og citronsaft. Lad den stå 1 time.
3. Agurkerelish: Høvl agurk i tynde skiver på langs. Pil løg, og skær dem i ringe. Læg agurk og løg i en skål, og drys med salt. Pisk eddike, honning og chilisauce sammen. Hæld det over agurk og løg. Lad trække i 45 minutter.
4. Steg andebrysterne på en pande i 5 minutter på skindsiden. Vend dem, og steg dem i ca. 10 minutter på den anden side.
5. Rist bollerne, og smør dem med mayonnaise. Læg dem sammen med syltet kål, skiver af and, agurkerelish og hoisinsauce.
Læs også: Lav dine egne gourmet hotdogs