Nøddesteg med salat

  • 250 g kartofler
  • 200 g hasselnøddekerner
  • 100 g knoldselleri
  • 100 g pastinak
  • 1 løg
  • 4 æg
  • 1 spsk. frisk estragon

DESUDEN:

  • Blandede, let bitre salater, fx frisée og raddicio
  • 4 spsk. olivenolie
  • Saft af ½ appelsin
  • Flagesalt og peber fra kværn

Kog kartoflerne, til de er møre, og mos dem med en gaffel. Hak nødderne groft. Skræl knoldselleri og pastinak, og riv dem groft på et rivejern. Riv løget. Rør alle ingredienserne sammen med æggene og estragon. Hæld massen i en smurt sandkageform, og bag nøddestegen midt i ovnen ved 180° i 45 min. Anret med blandede salater dryppet med en dressing rørt af olivenolie, appelsinsaft, flagesalt og peber fra kværn.

TÆRTER MED PORRE OG RICOTTA

  • 50 g smør
  • 1 pakke færdig butterdej
  • 500 g ricotta
  • 1 dl revet parmesan
  • 2 æg
  • 2 porrer
  • 2 tsk. tørret timian
  • Salt og peber

Smelt smørret i en lille gryde. Skær butterdejen i 6 firkanter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pisk ricotta, revet parmesan og æg sammen i en skål. Rens porrerne, og skær dem i ringe. Pensl butterdejsstykkerne med smeltet smør. Læg ricottablandingen på hvert stykke, og læg porrer ovenpå. Drys med timian, salt og peber. Bag tærterne midt i ovnen ved 180° i 25-30 min.