Kød og fjerkræ

Ovnstegt gedekid med hyben & paradisæble

- rustikt stegt
af Pernille Rasmussen / Foto: Jacob Termansen 21.10.2009

(4 personer)
ryggen af 1 gedekid, ca. 1,2 kg m. ben
1 bdt. frisk timian
800 g urter, løg og rodfrugter efter eget valg
1 fl. rød- el. hvidvin (alternativt trekvart liter fond)
lidt smør
salt
peber

Gør kødet i stand før stegning. Pernille ovnsteger med egne ord ryggen »lidt rustikt«. Dvs. hun ridser fedtet og gnider det med salt og peber før stegning. Fileterne på kødet er kun lige løsnet fra benet før stegning. Men de skal blive på ryggen under tilberedningen.
Sørg for at krydre kødet godt med salt og peber og drys med masser af frisk, hakket timian.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

PERNILLE RASMUSSEN
er 32 år og født i Silkeborg.
Uddannet kok i 1998 i Skagen. Har arbejdet i Rom, Sydafrika og i Spanien på den tostjernede Michelin-restaurant Tristan i Palma di Mallorca - samt hos Hans Bech Thomsen på Henne Kirkeby Kro.
I 2002 startede og drev Pernille Rasmussen den meget roste restaurant 'Prinsessen og Hendes Krigere' i Herning. Har siden 2006 stået i spidsen for Kongenshus Kro og Hotel.
Kongenshus Kro og Hotel er i år nomineret af den Danske Spiseguide til årets bedste spise- og bosted 2009.
Desuden er Pernille Rasmussen nomineret til årets iværksætterpris af Viborg-egnens Erhvervsråd og til prisen som 'Fun Fearless Female & Iværksætter 2009' af magasinet Cosmopolitan.
Køkkenet er 100 procent årstidsbestemt, og Pernille Rasmussen foretrækker at benytte så lokale råvarer som overhovedet muligt.

Skyl og rens rodfrugter, løg og urter og skær dem i grove stykker. Fordel dem i bunden af en bradepande, som er tilpas stor til også at kunne rumme kødet. Overhæld det hele med enten vin eller fond og fordel lidt smør i klatter ovenpå med rund hånd.
Steg kiddet i ovnen ved 165° i ca. 45-55 min. Kig til det undervejs og sørg for hele tiden at overhælde kødet med væden i fadet, så det ikke bliver tørt.
Når ryggen er færdig, kan man evt. jævne lidt af den fond, man har tilbage efter stegningen, til en lækker sauce, som serveres til kødet.

Tips
På billedet er retten serveret med en lille håndfuld af sæsonens allersidste kantareller. Men Pernille foreslår også kødet med ristede paradisæbler og halve, rensede hyben fra heden. Begge dele ristes kort i ovnen og vendes forinden med smør og havsalt: Det giver en hurtig tilberedning, så de bevarer deres sprødhed.

Kongenshus Kro og Hotel
Vestre Skivevej 142, Daugbjerg
8800 Viborg
Tlf. 97 54 81 25
www.kongenshushotel.dk