Pizza er en evig favorit hos mange, og det er skam også forståeligt! Pizzaen findes i et væld af afskygninger. Her er en opskrift på en ren delikatesse-pizza!
Til inspiration: Skab et personligt hjem med få fif
Det skal du bruge til at lave pizza med rucolapesto:
2 personer
- 25 g gær
- 1½ dl lunet vand (ca. 37°)
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie
- 100 g rugmel
- Ca. 125 g hvedemel
- Mel til udrulning
- Pesto
- 75 g semidried-tomater
- 100 g cherrytomater i halve
- 2 (bøffel)mozzarellaer, 125 g pr. stk.
- 1 håndfuld rucola
- Lidt revet parmesan
Tilbehør
- Salat
Læs også: Marengslagkage med chokoladecreme
Sådan laver du pizza med rucolapesto:
1. Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel.
2. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
3. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hver sit stykke bagepapir.
4. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
5. Smør pizzaerne med pesto, og top med begge slags tomater og ost.
6. Bag pizzaerne én ad gangen på varme plader i den varme ovn.
7. De skal have 8-12 minutter alt efter tykkelse og ovn.
8. Servér straks toppet med rucola og lidt revet parmesan. Giv gerne salat til.
Tip: Det er en god idé at komme mindre pesto inde i midten af pizzaen. Så bliver den nemmere sprød.
Se også: Nem og god grundopskrift på pizzadej