Aftensmad

Pizza med rucolapesto

af Louisa Lorang 7.01.2022
Foto: Stine Skovdal.
Forkæl dine smagsløg med denne lækre pizza med rucolapesto. Denne opskrift indeholder ikke kød, så pizzaen er både billig og mere miljøvenlig end andre pizzaer.
2 personer

Pizza

  • 25 g gær
  • 1½ dl lunet vand (ca. 37°)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g rugmel
  • Ca. 125 g hvedemel
  • Mel til udrulning
  • Pesto
  • 75 g semidried-tomater
  • 100 g cherrytomater i halve
  • 2 (bøffel)mozzarellaer, 125 g pr. stk.
  • 1 håndfuld rucola
  • Lidt revet parmesan

Tilbehør

  • Salat

Pizza er en evig favorit hos mange, og det er skam også forståeligt! Pizzaen findes i et væld af afskygninger. Her er en opskrift på en ren delikatesse-pizza! 

Sådan laver du pizza med rucolapesto:

  1. Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel.
  2. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
  3. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hver sit stykke bagepapir.
  4. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
  5. Smør pizzaerne med pesto, og top med begge slags tomater og ost.
  6. Bag pizzaerne én ad gangen på varme plader i den varme ovn.
  7. De skal have 8-12 minutter alt efter tykkelse og ovn.
  8. Servér straks toppet med rucola og lidt revet parmesan. Giv gerne salat til. 

Tip: Det er en god idé at komme mindre pesto inde i midten af pizzaen. Så bliver den nemmere sprød.