Aftensmad

Rødbedetærte med feta

Rødbeder er fulde af smag, saft og kraft, som gør sig fantastisk i f.eks. det vegetariske køkken. Her får du opskriften på en vidunderlig vegetarisk madtærte fyldt med rødbeder, krydderier og fetaost.
af Mai Knauer 3.01.2022 Foto: Columbus Leth.
Rødbedetærte med krydderier og ost
4 personer

Tærtefyld

  • 300 g rødbeder
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 rødløg
  • 15 g smør
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. kommen
  • 2 fed hvidløg
  • 80 g ricotta
  • 10 g feta
  • 1 æg til pensling
  • 1 bundt timian

Mørdejstærtebund

  • 100 g smør
  • 80 g koldt vand
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 usprøjtet citron
  • 210 g speltmel
  • ½ tsk. flagesalt

Sådan laver du rødbedetærte med feta:

En god madtærte er skøn til aftensmaden eller som en del af en større frokostbuffet. Rødbedetærten her er vegetarisk, og den går derfor rent ind hos de fleste. Du går nemlig ikke på kompromis ved at servere denne tærte, der er fyldt med smag fra krydderier i både tærtebund og -fyld. Tærtefyldet får ligeledes får lækker smag og konsistens fra ricotta og fetaost. 

Tærtefyld:

  1. Tænd ovnen på 220° varmluft.
  2. Skrub rødbeder, og fordel dem i et ovnfad beklædt med bagepapir.
  3. Bag rødbederne i ovnen i ca. 1 time.
  4. Lad rødbederne afkøle, og pil skrællen af dem.
  5. Skær rødbederne i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og vend dem med 1 spsk. olie, salt og peber i en skål.

Mørdejstærtebund:

  1. Kog smør og vand i en gryde, til smørret er smeltet.
  2. Knus fennikelfrøene i en morter. Skyl og riv citronen.
  3. Vend smørblandingen med knust fennikel, citronskal, mel og salt i en skål.  Ælt dejen igennem, til den er smidig.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord i en rund cirkel, og læg tærtebunden på en bageplade med bagepapir.

Tærtefyld, fortsat:

  1. Pil rødløg, skær det i tynde skiver, og steg dem i smør og 1 spsk. olie i ca. 10 minutter. Tilsæt eddike og kommen, og steg i yderligere 1 minut.
  2. Pil og hak hvidløg, og rør det sammen med ricotta. Smør ricottacremen på tærtebunden, og lad ca. 5 cm af kanten være fri.
  3. Fordel halvdelen af rødløgene og halvdelen af fetaen på ricottacremen, og top med rødbedeskiverne. Fortsæt, til der ikke er mere fyld tilbage.
  4. Fordel timianen ovenpå, og fold dejkanten ind over fyldet.
  5. Lad tærten hvile på køl i ½ time.
  6. Pensl dejkanten med æg, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.