Forårsruller er en nem, velsmagende spise og fyldet kan varieres i det uendelige - med fisk, rejer, tofu eller kylling og sprøde grøntsager fra køkkenhaven eller grønthandleren. Prøv denne opskrift på knasende miniruller med friske asparges.
Læs også: Dyrk selv grønne asparges
Det skal du bruge:
4 personer
- 200 g svampe, fx østershatte eller bøgehatte
- 4-6 grønne asparges
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. vegetabilsk olie
- 2 spsk. sojasauce
- 100 g bønnespirer
- 2 forårsløg
- 200 g kogt kyllingebryst, ca. 2 stk
- 16 forårsrulleplader (kan købes i større supermarkeder)
- 1 æggehvide
- 5 dl vegetabilsk olie til dybstegning
- 2 dl sød chilisauce
Prøv også: Dumplings: Lækre asiatiske småretter
Sådan gør du:
- Snit svampe, asparges og hvidløg fint i strimler.
- Rist dem på en pande i olie, til de bliver gyldne. Tilsæt herefter soja, og køl det af.
- Vask spirerne godt, og snit forårsløgene fint. Pluk kyllingen i strimler, og bland det sammen med resten.
- Læg 2 forårsrulleplader oven på hinanden, og pensl alle sider med æggehvide. Læg en stribe fyld i midten, fold tre af siderne henover fyldet, og rul den sammen som en cigar − fremgangsmåden står ofte på pakken. Gentag herefter processen, indtil alle er rullet sammen.
- Steg rullerne i en lille gryde med olie, indtil de er gyldne, ca. 4 minutter, og læg dem på fedtsugende papir. Anret herefter de varme ruller med lidt ekstra spirer og forårsløg. Serveres med sød chilisauce og sojasauce.
TIP: Husk at dække dejpladerne til med et opvredet viskestykke, da de meget hurtigt kan tørre ud. Når du nu er i gang, kan du evt. også lave en dobbelt portion og gemme den i fryseren til en anden god gang.
Se også: Grillspyd med svinemørbrad, citrongræs, sesam og nudelsalat