Aftensmad

Grillspyd med svinemørbrad og nudelsalat

Vietnamesisk inspireret mad til hverdag! Det lyder måske omstændeligt, men denne ret er faktisk rimelig hurtigt tilberedt, og så smager den helt fantastisk. Prøv selv!
af Marie Melchior. 7.07.2010 Foto: Jakob Valling.

Lav dine egne grillspyd af svinemørbrad med citrongræs og sesam. Servér med hjemmelavet nudelsalat og en lækker chilidip. Mums!

Ingredienser

  • 500 g afpudset svinemørbrad
  • 4 stilke citrongræs
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk majsolie
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 tsk sukker
  • 12 grillspyd

Nudelsalat

  • 250 g risnudler
  • 1 gulerod
  • ¼ bundt sød basilikum
  • 1 asiatisk bladselleri
  • 2 små bird eye-chilier
  • 50 g sukkerærtespirer
  • 1 dl nouc cham (chilidip)
  • 1 dl ristede peanuts
  • Friske limefrugter

Chilidip (nouc cham)

  • Saften af 2 limefrugter
  • 2 spsk riseddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 dl vand
  • 4 spsk fiskesauce
  • 2 små finthakkede bird eye-chilier

Sådan laver du grillspyd med nudelsalat

  1. Lav først dippen. Pisk limesaften med riseddike, sukker og vand, indtil sukkeret er opløst. Smag til med fiskesauce og finthakket chili.
  2. Skær svinekødet i brede strimler.
  3. Pil de yderste blade af citrongræsstilkene, og snit dem meget fint, eller blend dem fint i en blender.
  4. Bland citrongræs med finthakket hvidløg, sesamfrø, majsolie, fiskesauce og sukker.
  5. Vend kødet i marinaden, og mariner det i ca. 2 timer.
  6. Læg grillspyddene i blød i koldt vand i mindst 2 timer, ellers brænder de på grillen.
  7. Sæt kødet på spyddene, og grill kødet på en meget varm grill eller grillpande, ca. 1-2 minutter på hver side.

Nudelsalat

  1. Hæld kogende vand over nudlerne, så det dækker. Lad dem trække ca. 10 minutter, indtil de er møre, eller kog dem i 3-4 minutter. Hæld nudlerne i en sigte, og lad vandet dryppe af.
  2. Skræl guleroden, og snit den i fine strimler.
  3. Pluk bladene af basilikummen, hak bladsellerien groft, snit chilierne fint, skyl sukkerærtespirerne.
  4. Bland nudler og grøntsager sammen til en salat. Smag salaten til med nouc cham (chilidip).
  5. Anret grillspyddene med nudelsalat, og drys med peanuts. Server friske limefrugter til.