Aftensmad

Små tærter med varmrøget laks

Laksetærte er perfekt til både frokostbordet og aftensmaden, når de laves i små tærteforme som her. Tærterne er både smagfulde og mættende med fyld af varmrøget laks, porrer og ost.
Opskrift og foto: Ditte Ingemann. 12.04.2022
Taerte med laks, porrer og ost
4 personer

Tærtedej:

  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 4 små tærteforme, ca. 10 cm i diameter

Tærtefyld:

  • 2 små porrer
  • 250 g varmrøget laks
  • 2 æg
  • 100 g yoghurt naturel 3,5 %
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 1 usprøjtet citron
  • Salt og peber

Sådan laver du små tærter med varmrøget laks:

Tærtedej:

  1. Skær smør i tern, og blend dem med de resterende ingredienser i en blender eller foodprocessor.

  2. Saml dejen hurtigt med hænderne, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 1 time.

  3. Tænd ovnen på 200° varmluft.

  4. Del dejen i 4 dele, og rul dem tyndt ud. Beklæd formene med dejen, og forbag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne.

Tærtefyld:

  1. Skru ovntemperaturen ned på 175°.

  2. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.

  3. Skær den varmrøgede laks i mindre stykker.

  4. Fordel porrer og laks ligeligt i tærtebundene.

  5. Rør æg, yoghurt, mozzarella, revet citronskal, salt og peber sammen i en skål, og fordel blandingen i tærtebundene.

  6. Bag tærterne i ovnen i 15-18 minutter, til æggemassen har sat sig, og de er gyldne og sprøde.

Madtærter er en nem og lækker ret, og disse små laksetærter er ingen undtagelse. De små tærter kan serveres som forret eller spises til aftensmad med tilbehør af en god salat. De små tærter er også perfekte til frokostbordet.

I opskriften her serveres tærten med laks i små miniudgaver, men du kan også sagtens bage tærten i én stor form.