Se også
Aftensmad
Stegt flæsk med kold persillecreme
Hvem elsker ikke de sprøde stykker stegt flæsk med persillesovs til? Det er en sand klassiker. I denne udgave er den velkendte sovs dog skiftet ud med en kold, frisk persillecreme. Vi er solgt!
af Anne Hjernøe
19.10.2017
Foto: Winnie Methmann.
Den populære klassiker blev for få år siden kåret som landets nationalret - og det med god grund. For retten smager fantastisk, og den er kendt af mange generationer. Hvis du vil kaste dig ud i en mere moderne udgave, så skift den klassiske persillesovs ud med en kold persillecreme. Så frisk og lækker!
4 personer
Ingredienser
- 3-4 skiver flæsk pr. person
- Flagesalt og friskkværnet sort peber
- Nykogte aspargeskartofler
Persillecreme
- 3 dl cremefraiche 18 %
- 3 spsk god mayonnaise
- 1 tsk hvidløgspulver
- Fintrevet skal af 1 øko-citron
- Saft af ½-1 citron, efter smag
- 1 lille bundt bredbladet persille
- Evt. 1 tsk flydende honning
- Flagesalt og friskkværnet peber
Sådan laver du stegt flæsk med persillecreme
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Gnub flæsket godt med salt og peber, læg det på bagepapir i en bradepande og steg det i ovnen, til det er gyldent og sprødt. Stegetiden kan variere meget alt efter flæskets tykkelse, men ca. 20 minutter. Vend gerne skiverne halvvejs i processen.
- Kog imens kartoflerne i ca. 12 minutter.
- Kom alle ingredienserne til persillecremen i en foodprocessor og kør, til du har en grov, grøn sauce. Smag den godt til, så den er syrlig, sød og frisk.
- Servér persillecremen til stegt flæsk og aspargeskartofler.