Stegt flæsk med persillesovs - sådan laver du den gode klassiker
Flæsk
- 900 g svinebryst (stegestykke), skåret i ½ cm tykke skiver
- Salt og peber
- Ca. 1 kg nye kartofler
- Salt
Persillesovs
- 50 g smør
- Ca. 3 spsk hvedemel
- 4-5 dl letmælk
- 1 spsk citronsaft
- 1 stort bundt skyllet persille, finthakket
- Salt og peber
Smager din mors persillesovs også altid bedre end din egen? Kom op i sauce-superligaen med vores guide til den ultimative persillesovs, som er uundværligt tilbehør til den danske klassiker stegt flæsk med nye kartofler og persillesovs.
Vil du prøve noget andet end persillesovs? Se vores opskrift på stegt flæsk med kold persillecreme
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs:
Flæsk:
- Læg kødskiverne på en rist over en bradepande med alufolie i bunden.
- Steg dem i ovnen ved 200°, til de er gyldne.
- Det tager ca. 40 minutter i alt.
- Husk at vende stykkerne undervejs.
- Kom kartoflerne i en gryde med vand og salt, og bring dem i kog.
- Kog dem i 7-8 minutter, sluk for blusset, og lad dem trække i vandet i yderligere 7-8 minutter.
Persillesovs:
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk, til melet er opsuget i smørret.
- Tilsæt mælken - 1⁄3 ad gangen, og pisk konstant.
- Kog din persillesovs igennem ca. 5 minutter, så melsmagen forsvinder.
- Tilsæt citronsaft og hakket persille, og smag den færdige persillesovs til med salt og peber
- Server persillesovsen sammen med stegt flæsk og nye kogte kartofler.
TIP: Er der persillesovs tilovers, kan du godt gemme den, hvis du sætter den i køleskabet hurtigt efter, at du har spist af den, ikke gemmer den mere end et par dage, og varmer persillesovsen godt igennem inden servering. Husk endelig at skylle persillen grundigt, inden du tilbereder persillesovs.
Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassisk oksesteg. Find opskriften her: Gammeldags oksesteg.