Aftensmad

Sukkersaltet helleflynder med fennikelsalat og rugchips

Denne sukkersaltede helleflynder er spækket med smag og serveres med en frisk salat og sprøde rugbrødschips. En let og skøn ret til de varme dage!
af Camilla Zarah Lawes 1.08.2018 Foto: John Bendtsen
Sukkersaltet helleflynder

Det behøver slet ikke at være svært at servere lækker, fersk fisk med masser af smag. Helleflynder har det lækreste, hvide kød og blandingen af det sure og det søde fremhæver friskheden.

Denne sukkersaltede variant er både simpel og velsmagende. Lad bare helleflynderen passe sig selv i lagen, mens du bager rugchips og skærer salaten. En perfekt, kølig ret lige til at nyde på terrassen på de varme sommerdage.

Se også: Fennikelgravet laks

Det skal du bruge til sukkersaltet helleflynder med fennikelsalat og rugchips:

  • 600 g fersk helleflynder (1 helt stykke – kan bestilles hos fiskehandleren)
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. salt
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 2 spsk. fennikelfrø

Salat:

  • 1 lille fennikel
  • 4 radiser
  • 1 avocado
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. flydende 
honning
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Lidt sukker

Vild med fisk? Prøv også: Laksetatar med fennikelsalat

Rugchips:

  • 4 skiver tyndt rugbrød
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. havsalt

Sådan gør du:

  1. Læg helleflynderen i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad den stå i køleskabet i mindst 4 timer.
  2. Mal korianderfrø og fennikelfrø let groft i en morter, og fordel dem over fisken.
  3. Stil tilbage i køleskabet i 4 timer.

Salat:

  1. Skær fennikel og radiser i helt tynde skiver, kom dem i en skål med koldt vand, så krøller de let.
  2. Udsten avocadoen, fjern skræl, og skær den i terninger på 1 x 1 cm.
  3. Rør olivenolie, hvid balsamicoeddike, flydende honning, salt og peber sammen, og smag til med sukker. Vend fennikel, radiser og avocado i dressingen.

Chips:

  1. Skær rugbrød i mindre stykker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt.
  2. Bag chipsene i ovnen ved 180° i 8 minutter.

Servering:

  1. Skær fisken i tynde skiver (uden skind), og servér med lidt fennikelsalat og rugbrødschips til.

Se vores opskrift på de bedste fiskefrikadeller