Kød og fjerkræ

Sund aftensmad til én

Lav lækker og sund aftensmad til én med vores gennemgode opskrift på kylling med sprøde rødder og spinat.
af Christian Bitz / Styling: Marie Melchior / Foto: Line Falck26.01.2016

Du skal ikke snyde dig selv for et godt og sundt måltid bare fordi, det kun er dig, der skal sidde til bords. Der findes nemlig ikke noget sundere end at forkæle sig selv med næringsrig mad. Med den her opskrift på sund aftensmad har vi gjort det supernemt for dig at forkæle dig selv med lækker mad på kort tid. Samtidig har vi sørget for, at der udover få kalorier og gode vitaminer også er masser af smag i retten. Det skal nemlig ikke være et kompromis af spise sund aftensmad. Tip! Kombiner sund aftensmad med et sundt morgenmåltid her!

Sund aftensmad til én: Kylling med sprøde rødder og spinat

Kylling

  • 1 kyllingebryst
  • 15 g mandler, hakkede
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g frisk babyspinat
  • 20 g parmesan

Se også: Lækker aftensmad

Sprøde rødder

  • 100 g beder, f.eks. gul, rød og/eller bolsjebeder, skrællede saft og finthakket skal af ½ citron 1 spsk. olivenolie 1 tsk. dijonsennep
  • 20 g fetaost
  • lidt skovsyre eller anden frisk urt
  • salt og peber

Læs også: 5 sunde snacks her!

Sådan laver du kylling med sprøde rødder:

  1. Kylling: Steg kyllingebryst på en (grill)pande i 4-5 minutter på hver side.
  2. Vend mandler med akaciehonning og olie.
  3. Kom spinat på bunden af en tallerken.
  4. Læg kylling i skiver på spinaten.
  5. Høvl parmesan over kyllingen, og top med honning-mandler.
  6. Sprøde rødder: Skær bederne i helt tynde skiver – gerne på mandolinjern.
  7. Vend rødderne med olie, citron og sennep.
  8. Riv fetaost over rødderne.
  9. Krydr med salt og peber.
  10. Pynt med skovsyre.

Se flere lækre bud på nem og sund aftensmad til én her...

Nem pastaret til hele ugen

Sponsoreret indhold