
Svinekød i rød karry

(4 personer)
600 g svinekød
1 dåse kokosmælk
4 kaffir limeblade
1 bundt thai-basilikum
4-6 salak/slangefrugter (fås hos asiatiske købmænd)
1 lille rød chili uden kerner
4 spsk rød karrypasta
fiskesauce
palmesukker
limeblade til pynt
Skær svinekødet i passende stykker. Læg det i en gryde sammen med kokosmælken. Lad kødet simre, indtil det er kogt mørt. Steg karrypastaen med en smule kokosmælk i en wok. Smag karryen til med fiskesauce og palmesukker. Hæld den kokosmælk, som kødet har kogt i, over i wokken, og tilsæt slangefrugt, kød og limeblade revet i mindre stykker. Lad det hele simre, indtil surheden fra slangefrugten er trængt ud i retten. Tilsæt hakket chili og thai-basilikum. Pynt retten med tyndtskårne limeblade og server med ris.
TIPS
Er karryen blevet for 'hot', kan du tilsætte sukker for at ta ge toppen af styrken.