Brød

3 fænomenale madpandekager

Tv-kok Louisa Lorang her lavet 3 opskrifter på madpandekager, der vil få få dig til at drømme om pandekager i stakkevis.
Christine Agertoft / Opskrifter: Louisa Lorang 12.08.2016
Opskrift på madpandekager med urter

Louisa Lorang er kendt kogebogsforfatter, kok og madskribent og har i årevis været tv-kok for TV2. Hun har udgivet et væld af lækre kogebøger bl.a. Grillbar, Juice & Co., Mit cowgirlkøkken, Madpakkebogen og Juice for begyndere. Nu er turen kommet til pandekager. I bogen Rasmus Klump pandekager disker hun op med lækre opskrifter på alt fra de klassiske amerikanske pandekager og til mere eksotiske madpandekager. Vi har fået lov til at bringe 3 helt fænomenale opskrifter på madpandekager for feinschmeckere. Se dem her ...

8 lækre dessert- og madpandekager

Madpandekager med boghvede

Madpandekager med boghvede

Opskrift på boghvedepandekager med stenbiderrogn

Ca. 24 små pandekager
  • 5-6 dl koldt vand
  • 2 mellemstore æg
  • lidt salt
  • 200 g boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • lidt olie til stegning
  • 4 spsk. tyk yoghurt
  • masser af stenbiderrogn (Når stenbiderrogn ikke er i sæson, kan du bruge frossen stenbiderrogn eller måske lidt lakserogn)
  • lidt hakket dild
  • lidt hakket purløg
  • evt. citronbåde

Madpandekager med kimchee

Skønne og let krydrede pandekager. Har du ikke kimchee, så forsøg med lidt hakket kinakål, lime og chili. Ikke det samme, men stadig dejligt.

Madpandekager med kimchi

Opskrift på madpandekager med kimchee

Ca. 20 styk
  • 3. dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 lille æg
  • 3 dl iskoldt vand
  • 200 g kimchee (Kimchee er fermenteret og krydret kinakål. Du kan lave det selv, eller du kan købe det hos asiatiske købmænd)
  • 2 spsk. hakket forårsløg
  • 50 g isterninger
  • evt. chilipulver
  • olie til stegning
  • 1 spsk. rørsukker
  • ½ dl soja
  • ½ dl vand
  • ¼ dl risvineddike
  • 1-2 tsk. ristede sesamfrø
  • lidt snittet forårsløg, chili og koriander

Nem lagkage af pandekager

Madpandekager med urter og gedeost

Urtepandekager er skønne som en forret eller en let hovedret med en kæmpe salat til. Du kan variere urterne, som du synes! Men purløg er altid godt. Og så er jeg vild med at bruge bunkevis af ærteskud på pandekagerne. Er det sæson, kan du også komme friske ærter i.

Madpandekager med urter

Opskrift på urtepandekager med gedeostecreme

Ca. 8 styk
  • 100 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 3 mellemstore æg
  • 2. dl mælk
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. finthakket dild
  • 1 spsk. finthakket kørvel
  • 2 spsk. finthakket purløg
  • lidt olie til stegning
  • 150 g blød gedeost
  • 100 g tyk yoghurt
  • salt
  • friske krydderurter, f.eks. kørvel og ærteskud
  • masser af ærter