Brød & Boller

Fladbrød med fuldkorn

Bag dig kernesund med dette fladbrød med fuldkorn, som passer perfekt til alle måltider. Find opskriften på det grove brød her!
af Carsten Kyster 12.03.2015 Foto: Columbus Leth
Fladbrød med fuldkerner

Dette fladbrød med fuldkorn passer perfekt til alle måltider. Har du brød tilovers, kan du spise det ristet flere dage efter. Servér det med en god skive ost eller en skefuld hjemmelavet marmelade.

Fladbrød med fuldkorn

(1 brød)

Det skal du bruge til fladbrød med fuldkorn:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 20 g gær
  • 7 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g fuldkornsmel
  • 400 g hvedemel

Sådan laver du fladbrød med fuldkorn:

  1. Rør gæren ud i vand, og rør salt, honning og olie sammen. Rør melet i lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt sammen til en våd dej.
  2. Lad den hæve i køleskab i mindst 6 timer i en stor gryde eller beholder med låg.
  3. Hæld dejen i et fad smurt med olie eller beklædt med bagepapir, hæld evt. 2 spsk olivenolie på toppen af brødet. Lad brødet efterhæve ½ time ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
  4. Bag det i ovnen ved 220° i 20 minutter. Skru ned til 180°, og lad brødet bage videre i 20 minutter. Tjek brødet ved at banke på bunden af det – lyder det hult, er det færdigt.
  5. Lad brødet køle af på en bagerist og servér.

Prøv også: Kernesundt valnøddebrød