Brød & Boller

Focaccia med rosmarin og nigellafrø

Focaccia er det lækreste brød at servere som tilbehør til alt fra gryderetter til tapas. Det sprøde brød kan få smag fra alverdens krydderurter, olier og frø, og her får du en opskrift med rosmarin og nigellafrø.
af Mai Knauer. 20.11.2021 Foto: Columbus Leth.
Focaccia med krydderurter og frø

Det sprøde, luftige brød er kendetegnet ved sit lidt olierede, krydrede ydre og bløde indre fyldt med lufthuller. Focacciabrød er både nemt at lave, smager superlækkert og så kan det sagtens holde sig friskt og lækkert et par dage. Du kan toppe brødet med hvad end du har liggende af krydderurter, salte, krydderier eller endda grøntsager såsom løg, tomater eller oliven.

1 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1½ tsk. salt
  • 250 g durummel
  • 300 g hvedemel
  • 6 stilke rosmarin
  • 2 tsk. nigellafrø
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ spsk. olivenolie

Sådan laver du focaccia

  1. Opløs gæren i lunkent vand i en skål, og tilsæt salt. Rør durummel i, så du får en meget blød dej. Tilsæt herefter hvedemel, og rør dejen sammen i et par minutter, evt. på en røremaskine. Dejen skal være våd.
  2. Fordel dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og fordel plukket rosmarin ovenpå. Lad dejen hæve tildækket på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
  3. Tænd ovnen på 220°.
  4. Drys dejen med nigellafrø og salt, og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gyldent og sprødt.
  5. Tag brødet ud af ovnen, og dryp det straks med olie på hele overfladen.