Focaccia med rosmarin og nigellafrø

Det skal du bruge: 
Focaccia med rosmarin og nigellafrø
25 g gær
4 dl lunken vand
1½ tsk. salt
250 g durummel
300 g hvedemel
6 stilke rosmarin
2 tsk. nigellafrø
½ tsk. flagesalt
½ spsk. olivenolie

Focaccia er det ideelle madbrød til enhver anledning. Det sprøde, luftige brød er kendetegnet ved sit lidt olierede, krydrede ydre og blød indre fyldt med lufthuller. 

Focacciabrød er både nemt at lave, super lækkert og så kan det sagtens holde sig friskt og lækkert et par dage. Du kan toppe brøddet med hvad end du har liggende af krydderurter, salte, krydderier eller endda grøntsager såsom løg, tomater eller oliven. Her får du en lækker, simpel opskrift med frisk rosmaring og nigellafrø.

Sådan laver du focaccia med rosmarin og nigellafrø:

  1. Opløs gæren i lunkent vand i en skål, og tilsæt salt. Rør durummel i, så du får en meget blød dej.

  2. Tilsæt herefter hvedemel, og rør dejen sammen i et par minutter, evt. på en røremaskine. Dejen skal være våd.

  3. Fordel dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og fordel plukket rosmarin ovenpå.

  4. Lad dejen hæve tildækket på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.

  5. Tænd ovnen på 220°.

  6. Drys dejen med nigellafrø og salt, og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gyldent og sprødt.

  7. Tag brødet ud af ovnen, og dryp det straks med olie på hele overfladen.