Hjemmebagt rugbrød

Det skal du bruge: 
3½ dl vand
1 pakke økologisk gær
1 hvidtøl eller mørk øl, fx Braunstein Økologisk Mørk eller Ørbæk Bruin Abbey Ale
650 g rugmel
350 g hvedemel
4 tsk. salt
3 spsk. hørfrø

Få opskriften på lækkert, sprødt og svampet rugbrød, der smager himmelsk under dit yndlingspålæg. Servér det hjemmebagte rugbrød til julefrokosten, på frokostbordet eller når det bare skal være lidt ekstra lækkert! 

Sådan laver du hjemmebagt rugbrød

  1. Bring vandet i kog, og lad det afkøle, så det er lunkent.
  2. Opløs gæren i vandet, og tilsæt øl.
  3. Rør mel, salt og 2 spsk. hørfrø i gærblandingen.
  4. Ælt dejen i en røremaskine i ca. 5-7 minutter.
  5. Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 35-40 minutter.
  6. Ælt dejen igennem igen.
  7. Kom den i en slip let-form på 2-3 l, eller smør en form med olie.
  8. Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 30- 35 minutter.
  9. Snit brødet med en kniv, og prik det med en gaffel.
  10. Drys med hørfrø.
  11. Bag brødet i ovnen ved 200° i ca. 1 time.
  12. Lad det køle lidt af, og tag det ud af formen.
  13. Servér rugbrødet lunt til alle retterne.

Har du rester fra dit hjemmebagte rugbrød? Prøv denne solbærkage med rugbrød og kakao!