Brød & Boller
Brød
Julebrød - Pompe à d'huile fra Provence
Fransk julebrød med en frisk duft af appelsin
af Lars Boesgaard.
19.10.2012
Ingredienser
25 g gær
2 dl lunkent vand
500 g mel
150 g sukker
1 knivspids salt
1¼ dl olivenolie
reven skal af en appelsin
2 spsk orangevand
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt mel, sukker, salt, olie, appelsinskal og orangeblomstvand.
Ælt dejen godt, og form den til en kugle. Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve i 3 timer. Ælt dejen igennem, og form den til et rundt brød.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læg brødet på en smurt bageplade, og skær nogle dybe snit i dejen. Lad det efterhæve ca. 30 min., og bag det i ovnen i ca. 30 min. ved 200°.