Brød & Boller

Kuvertbrød med parmesan og rosmarin

Mangler du lige det sidste, lækre tilbehør til aftensmaden? Disse kuverbrød med parmesan og rosmarin dur til det hele - hvad enten du serverer suppe, krydrede simreretter eller noget helt tredje. Få opskriften her!
af Inge Skovdal 19.03.2018 Foto: Inge Skovdal.
Kuverbrød med parmesan

Kuvertbrød med parmesan og rosmarin

  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 75 g skyr
  • 300 g mel
  • Ca. 50 g parmesan
  • 2 stilke rosmarin
  • Lidt olivenolie

Nogle gange er det de små ting, der gør en stor forskel - og det er lige netop reglen, der gør sig gældende for disse kuvertbrød med parmesan. Servér dem som skønt tilbehør til diverse varme retter som supper, simreretter eller noget helt tredje. Disse lækre brødhapsere dur til det hele!

Prøv også: De fineste fletbrød

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og tilsæt mælken. 
  2. Rør gæren i, og tilsæt resten af ingredienserne – undtagen parmesan og rosmarin.
  3. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve 30 minutter et lunt sted.
  4. Tænd ovnen på 210°. Rul lange stænger af dejen, og skær dem i små stykker.
  5. Riv parmesanen fint, pluk rosmarinen, og hak den. Drys begge dele over dejstykkerne, og dryp med olivenolie.
  6. Læg 4-5 små dejstykker i 1 muffinform, og fortsæt, til der ikke er mere dej.
  7. Bag kuvertbrødene i ovnen i ca. 20 minutter.

Se også: Svensk pølseret - en nem opskrift