9 smukke og smagfulde påskekager

Påsken var oprindeligt en gammel fest for foråret og kvægets frugtbarhed, men i dag betegner højtiden en af de vigtigste jødiske og kristne fester. Med påsken følger mange traditioner, og hvad enten man er religiøs eller ej, er højtiden en skøn anledning til at samle sig omkring et veldækket påskebord og nyde venner og families selskab.

Læs også: Lækre retter til påskefrokosten

Den gode påskemiddag fortjener at blive afrundet med stil, men hvordan gør man lige det? Vi foreslår at supplere det traditionelle frokostbord med en sød og syndig sag i forårets mange glade farver - og er du træt af butikkernes uopfindsomme chokoladeæg med nougat og marcipan, så giv ikke op! Påsken gemmer nemlig på mange andre søde godter end de sædvanlige.

Inspiration: DIY - lav farvede påskeæg med frugt og grøntsager

Påskekager: 9 smukke og smagfulde bud på påskedesserten 

1. Hvid chokoladekage med lakrids 

Chokoladekagen her er perfekt som det søde punktum på påskefrokosten: Den hvide chokolade får nemlig overraskende selskab af lakrids, som giver den svampede kage et dejligt tvist. Få opskriften lige her. 

2. Cheesecake med citron

Cheesecake er en sikker vinder både som dessert og på kaffebordet, og denne udgave i fine portionsstørrelser med dekorativ citron passer især godt til påskebordet. Få opskriften her. 

3. Små chokoladekager med passionsfrugtmousse

Disse smagfulde kager er endnu et godt bud på en god dessert til påskefrokosten! Den syrlige passionsmousse klæder den tunge chokolade perfekt, og de fine mandelflager gør også kagen til en dekorativ affære. Få opskriften lige her. 

4. Påske-cupcakes med fuglereder

Det er ikke svært at opgradere klassiske cupcakes til en påskeudgave! Her er almindelige muffins pyntet med flødeostecreme og dragéæg, som understreger påskens fine symbolik. Få opskriften her. 

5. Lagkage med hindbær og chokoladecreme

Skal det være ekstra festligt, så går man aldrig galt i byen med en smuk lagkage. Denne variants fine og medtonede farver passer god til påskens farvepalette. Få opskriften her.

6. Cheesecake med lime

Du kan også lave den lækre ostekage som en almindelig "skærekage". Denne version er med lime og kandiserede violer, som vil klæde bukketen eller sammenplatningen på påskebordet godt. Få opskriften lige her. 

7. Chokoladeæg med abrikosfyld og lilla chokolade

Er du træt af supermarkedets marcipanæg? Så lav dine egne hjemmelavede påskeæg, som ikke vil efterlade et øje tørt til påskemiddagen! Få opskriften her 

8. Sunde hindbærkager med kokos 

En sød afslutning behøver ikke være usund! Kagerne her får deres sødme fra dadler og pekannødder, men de smager mindst lige så godt som sukkerholdige desserter. Få opskriften her. 

9. Mandelkage med citroncreme og hindbær 

Kagen her smager med sin syrlige citroncreme og friske hindbær af sol og sommer, og det passer godt til påsken, hvor vi fejrer, at vi går mod lysere tider. Få opskriften her.