Desserter

Mælkechokolade-is

Chokoladeis er en klassiker, når der er dessert på menuen - men har du nogensinde lavet den selv fra bunden? Denne iskolde sag indeholder masser af mælkechokolade og cremet fløde!
af Cecilia Fahlström. 25.07.2017 Foto: Stine Christiansen / skovdalnordic.com.
Lækker isdessert af mælkechokolade

Hvem kan ikke lide en cremet, blød chokoladeis med masser af smag? De fleste af os køber den i iskiosken om sommeren eller til desserten i supermarkederne. Men det er faktisk ret så nemt at lave den selv. Det er bedst, hvis du har en ismaskine, men du kan også sagtens trylle en velsmagende og god is frem uden! 

1 liter

Ingredienser

  • 200 g mælkechokolade
  • 30 ml piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • 70 g sukker
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 2½ dl sødmælk

Sådan laver du chokoladeis

  1. Hak mælkechokoladen groft. Hæld chokolade og piskefløde i en skål, og sæt skålen i et vandbad. Varm op under omrøring. Tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet. 
  2. Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud. Hæld vaniljekorn, sukker og æggeblommer i en skål, og pisk, indtil massen er lys og luftig.
  3. Hæld chokolademassen over æggemassen under konstant piskning. Tilsæt sødmælken lidt ad gangen, mens du pisker. Fortsæt, indtil al mælk er tilsat, og ismassen har en fin og ensartet konsistens.
  4. Hæld ismassen i en ismaskine, og kør den, indtil isens konsistens er god.
  5. Hæld al isen i en boks med låg, og stil den i fryseren. Lav kugler af den færdige is, og servér.

TIP: Har du ikke en ismaskine, må du røre godt i skålen flere gange, mens isen fryser.