Desserter og kager

Citrontærte

Forkæl dine gæster og dig selv med Mette Blomsterbergs luftige og friske citrontærte. Den egner sig fint som dessert efter et godt måltid.
Opskriften er fra Blomsterbergs søde sager / Foto: Lars Ranek 14.07.2011
Mette Blomsterberg citrontærte

Citroner er den perfekte dessertingrediens, og passer perfekt til desserter på alle tidspunkter af året.

Om sommeren er den forfriskende i sommer varmen, om efteråret supplerer den de lidt tungere ingredienser som chokolade og , og om vinteren kan vi altid undskylde os med, at vi har brug for citronens c-vitaminer som værn mod forkølelse. Uanset hvad, så smager de syrlige desserter fantastisk ovenpå et godt måltid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her får du Mette Blomsterbergs version af en citrontærte med mørdej og citroncreme.

Synes du denne citrontærte ser god ud? Så prøv også en lemon curd-tærte fra Mette Blomsterberg!

Opskrift på Mette Blomsterbergs citrontærte

Antal: Ca. 14 personer

Det skal du bruge for at lave citrontærte:

Mørdej:

  • 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg (str. L)

Citroncreme:

  • ½ god vaniljestang (eksempelvis fra Madagascar eller Polynesien)
  • 1½ dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 2 æg (str. L)
  • Saft og skal af tre vaskede citroner
  • ½ tsk majsstivelse

Marengs:

  • 100 g æggehvider
  • 85 g flormelis

Desuden:

  • Ca. 400 g tørrede kikærter
  • 1 firkantet aluminiumstærteform med løs bund (ca. 24cm x 24 cm)
  • En bunsenbrænder

PRØV OGSÅ: Vafler med skyr og lakridspulver

Sådan laver du Mette Blomsterbergs citrontærte:

  1. Mørdej: Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil den koldt i ½ time inden udrulning. Rul dejen relativ tyndt ud i en anelse mel. Læg forsigtigt den udrullede dej ned i tærteformen.
  2. Tryk dejen forsigtigt fast til sider og bund. Tryk overskydende mørdej af kanten. Læg bagepapir over og fyld op med de tørrede kikærter.
  3. Bag bunden i ovnen ved 170 grader i ca. 15-18 minutter, til den er let gylden. Afkøl den bagte bund i køleskabet, mens den stadig er i formen.
  4. Når den er kold, fjernes kikærterne forsigtigt. Lad fortsat bunden forblive i formen.
  5. Citroncreme: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
  6. Kom vaniljesukker og de resterende ingredienser op i en blender og blend dem til en fin flydende masse.
  7. Hæld massen op i tærtebunden og bag den i ovnen ved 110 grader i en ca. 35-40 minutter, til citroncremen har sat sig og giver efter ved et let tryk.
  8. Afkøl den bagte citrontærte helt i køleskabet i minimum 3 timer og befri den herefter forsigtigt fra formen. Placer din citrontærte på det fad, den skal serveres på.
  9. Marengs: Pisk æggehvider og flormelis stive med en håndmikser. Fordel marengsen ovenpå den kolde citroncreme, top den gerne let op her og der.
  10. Brænd med bunsenbrænder det øverste af marengsen, til den er let gylden over det hele. Nyd den friske citrontærte samme dag.

Find flere lækre Mette Blomsterberg-opskrifter her:
Se Mette Blomsterberg lave sin berømte HINDBÆRLAGKAGE
Mette Blomsterberg CITRONSPECIER
Mette Blomsterberg VANILJEKRANSE
Mette Blomsterberg KOKOSTOPPE
Mette Blomsterberg JULEKRANSEKAGE
Mette Blomsterberg KANELTRØFLER
Mette Blomsterberg LEMON CURD TÆRTE
Mette Blomsterberg NAPOLEONSHATTE
Mette Blomsterberg PECANTÆRTE
Mette Blomsterberg PISTACIE-KARAMELLER
Mette Blomsterberg RABARBER-CUPCAKES
Mette Blomsterberg VALNØDDE-CUPCAKES
Mette Blomsterberg NOUGATTOPPE
Mette Blomsterberg FUDGE
Mette Blomsterberg OTHELLOLAGKAGE