Desserter og kager

Mette Blomsterberg kaneltrøfler

Trøfler smelter nærmest i munden og er en bombe af nydelse for sanserne. Mette Blomsterberg giver dig her sin opskrift på lækre kaneltrøfler.
af Mette Blomsterberg / Foto: Lars Ranek 1.12.2008
Mette Blomsterberg kaneltrøfler

Trøfler er lidt som en bid af himmerrige, men de er heavy stuff og fyldt med smag og indtryk. Derfor har man sjældent brug for mere end et par stykker ad gangen, men heldigvis kan de opbevares på køl. Noget af det gode ved trøfler er, at de kan varieres i det uendelige, så man aldrig bliver træt at dem. Her får du en krydret variation i form af kaneltrøfler, som er fantastisk som supplement til marcipanjulekonfekten eller kaffen, eksempelvis juleaften.
Synes du disse kaneltrøfler er lækre? Så prøv også disse nougattoppe af Mette Blomsterberg!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mette Blomsterberg kaneltrøfler

Ca. 40 stk.

Det skal du bruge til at lave fyld til kaneltrøfler:

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 kanelstænger
  • 500 g flødechokolade, gerne Valrhona
  • 1 tsk smør

Overtræk:

  • 250 g flødechokolade, gerne Valrhona
  • ca. 3 spsk stødt kanel

Se også: Muffins med daim-chokoladestykker

Sådan laver du kaneltrøfler:

  1. Forbered cremen 2-3 timer før den skal sprøjtes ud.
  2. Kog piskeløde og kanelstænger kort op og tag massen af varmen. Vent 5 min. og tag så kanelstængerne op.
  3. Hak chokoladen fint i mellemtiden, og hæld den hakkede chokolade op i en røreskål.
  4. Hæld halvdelen af den varme fløde op i midten af chokoladen og rør forsigtigt, til trøffelcremen er homogen og blank.
  5. Tilsæt resten af den varme fløde lidt efter lidt, men i et tempo så massen hele tiden er blank. Tilsæt smørret til sidst. Dæk den færdige trøffelcreme til med plastic, og afkøl ved stuetemperatur i 3-4 timer, til den har sat sig og er sprøjtefast.
  6. Den sprøjtefaste trøffelcreme kommes op i en sprøjtepose med en glat tylle. Det er muligt at anvende en teske og trille kugler af trøffelmassen, men det er mere hygiejnisk med sprøjteposen.
  7. Sprøjt trøffelcremen ud i små runde kugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Vær omhyggelig. Små delikate størrelser smager bedst. Trøffelkuglerne skal tørre ved stuetemperatur i et par timer.
  8. Dyp og tril trøffelkuglerne i tempereret flødechokolade, og tril til sidst de overtrukne trøffelkugler i stødt kanel. Opbevar de færdige kaneltrøfler tildækket ved ca. 10°.

Find flere lækre Mette Blomsterberg-opskrifter her:
Se Mette Blomsterberg lave sin berømte HINDBÆRLAGKAGE
Mette Blomsterberg CITRONSPECIER
Mette Blomsterberg VANILJEKRANSE
Mette Blomsterberg CITRONTÆRTE
Mette Blomsterberg KOKOSTOPPE
Mette Blomsterberg JULEKRANSEKAGE
Mette Blomsterberg LEMON CURD TÆRTE
Mette Blomsterberg NAPOLEONSHATTE
Mette Blomsterberg PECANTÆRTE
Mette Blomsterberg PISTACIE-KARAMELLER
Mette Blomsterberg RABARBER-CUPCAKES
Mette Blomsterberg VALNØDDE-CUPCAKES
Mette Blomsterberg NOUGATTOPPE
Mette Blomsterberg FUDGE
Mette Blomsterberg OTHELLOLAGKAGE