Mette Blomsterberg julede kransekage
Trænger din jul til et frisk pust af fornyelse, så er her opskriften på kransekage med et tvist af jul.
Julefølelsen kommer blandt andet fra de smukke cocktailbær og de søde svesker. Her bages de som rustikke stænger, men kun fantasien sætter grænser for formen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hvad med fx at kaste dig ud i at kreere en julekransekage-kane?
Mette Blomsterberg julede kransekage
ca. 10 stk.
Det skal du bruge til julekransekage:
- 250 g ren rå marcipan
- 75 g flormelis
- 50 g pasteuriserede
- æggehvider
- 8 stk. røde cocktailbær
- 8 stk. svesker uden sten
- ca. 150 g flormelis til drys
Prøv også: Himmelsk kransekage til din nytårsmenu
Sådan laver du julekransekage:
- Ælt hurtigt marcipan og flormelis sammen. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, mens der stadig æltes. Anvend gerne en røremaskine med spatel.
- Hak cocktailbær og svesker groft, og vend dem i kransekagemassen.
- Hæld flormelis i en flad beholder. Læg en stor spiseskefuld af kransekagemassen op heri og vend rundt således, at der er flormelis på alle sider af kransekagemassen.
- Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir, og tryk dem let aflange. Bag ved 200°, til de er gyldne, ca. 8-12 min. Afkøl kagerne på en bagerist og opbevar dem tildækket i køleskab.
Er du mere til traditionel kransekage? Så finder du her en lækker opskrift på klassisk kransekage med nougat.
Find flere lækre Mette Blomsterberg-opskrifter her:
Se Mette Blomsterberg lave sin berømte HINDBÆRLAGKAGE
Mette Blomsterberg CITRONSPECIER
Mette Blomsterberg VANILJEKRANSE
Mette Blomsterberg CITRONTÆRTE
Mette Blomsterberg KOKOSTOPPE
Mette Blomsterberg KANELTRØFLER
Mette Blomsterberg LEMON CURD TÆRTE
Mette Blomsterberg NAPOLEONSHATTE
Mette Blomsterberg PECANTÆRTE
Mette Blomsterberg PISTACIE-KARAMELLER
Mette Blomsterberg RABARBER-CUPCAKES
Mette Blomsterberg VALNØDDE-CUPCAKES
Mette Blomsterberg NOUGATTOPPE
Mette Blomsterberg FUDGE
Mette Blomsterberg OTHELLOLAGKAGE