Desserter og kager

Mette Blomsterberg julede kransekage

Vend højtiderne på hovedet, og servér kransekage til jul i stedet for nytår. Mette Blomsterberg giver dig sin opskrift på lækker julekransekage her!
af Mette Blomsterberg / Foto: Lars Ranek 23.11.2011
julekransekage

Trænger din jul til et frisk pust af fornyelse, så er her opskriften på kransekage med et tvist af jul.

Julefølelsen kommer blandt andet fra de smukke cocktailbær og de søde svesker. Her bages de som rustikke stænger, men kun fantasien sætter grænser for formen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad med fx at kaste dig ud i at kreere en julekransekage-kane?

Mette Blomsterberg julede kransekage

ca. 10 stk.

Det skal du bruge til julekransekage:

  • 250 g ren rå marcipan
  • 75 g flormelis
  • 50 g pasteuriserede
  • æggehvider
  • 8 stk. røde cocktailbær
  • 8 stk. svesker uden sten
  • ca. 150 g flormelis til drys

Prøv også: Himmelsk kransekage til din nytårsmenu

Sådan laver du julekransekage:

  1. Ælt hurtigt marcipan og flormelis sammen. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, mens der stadig æltes. Anvend gerne en røremaskine med spatel.
  2. Hak cocktailbær og svesker groft, og vend dem i kransekagemassen.
  3. Hæld flormelis i en flad beholder. Læg en stor spiseskefuld af kransekagemassen op heri og vend rundt således, at der er flormelis på alle sider af kransekagemassen.
  4. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir, og tryk dem let aflange. Bag ved 200°, til de er gyldne, ca. 8-12 min. Afkøl kagerne på en bagerist og opbevar dem tildækket i køleskab.

Er du mere til traditionel kransekage? Så finder du her en lækker opskrift på klassisk kransekage med nougat.