Antal:
6 personer
Det skal du bruge:
Karamelliserede nødder
125 g hasselnødder
125 g sukker
1 nip salt
Is
2 dl piskefløde
2 dl minimælk
125 g sukker
1 nip salt
Karamelsauce
100 g sukker
20 g smør
1 dl piskefløde
1 nip salt
Er du vild med nougatis, vil du elske denne islagkage. Den består af cremet mælkeis med knasende, karamelliserede hasselnødder i flere lag samt saltet karamelsauce.
Prøv også: Spiselige blomster
Sådan laver du nougat-islagkage med hasselnødder og karamel:
- Karamelliserede hasselnødder: Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200°. Gnub skallerne af de varme nødder i et viskestykke, og lad nødderne køle helt af. Hak nødderne. Smelt sukker til gylden karamel i en lille gryde ved middelvarme. Tag gryden af varmen, og kom hasselnødder og salt i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Hak massen fint.
- Nougatis: Kom fløde, mælk, sukker og salt i en skål, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Kør massen på ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren, og røre jævnligt, til isen har en passende konsistens. Fordel 100 g hasselnøddekrokant i bunden af en springform, der måler ca. 16 cm i diameter, og kom halvdelen af isen ovenpå. Fordel yderligere 100 g hasselnøddekrokant i et jævnt lag oven på isen, og læg så resten af isen ovenpå. Gem resten af krokanten til servering. Sæt islagkagen i fryseren natten over.
- Karamelsauce: Varm fløden op, og sæt den til side. Smelt sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og rør smør og salt i. Rør til sidst den varme fløde i lidt ad gangen. Smag til med salt. Lad karamelsaucen køle helt af.
- Pynt islagkagen med resten af hasselnøddekrokanten og lidt karamelsauce. Kom resten af karamelsaucen i en skål på dessertbordet.
Prøv også: 11 friske sommersalater