Nougat-islagkage med hasselnødder og karamel

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Karamelliserede nødder
125 g hasselnødder
125 g sukker
1 nip salt
Is
2 dl piskefløde
2 dl minimælk
125 g sukker
1 nip salt
Karamelsauce
100 g sukker
20 g smør
1 dl piskefløde
1 nip salt

Er du vild med nougatis, vil du elske denne islagkage. Den består af cremet mælkeis med knasende, karamelliserede hasselnødder i flere lag samt saltet karamelsauce.

Prøv også: Spiselige blomster

Sådan laver du nougat-islagkage med hasselnødder og karamel:

  1. Karamelliserede hasselnødder: Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200°. Gnub skallerne af de varme nødder i et viskestykke, og lad nødderne køle helt af. Hak nødderne. Smelt sukker til gylden karamel i en lille gryde ved middelvarme. Tag gryden af varmen, og kom hasselnødder og salt i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Hak massen fint.
  2. Nougatis: Kom fløde, mælk, sukker og salt i en skål, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Kør massen på ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren, og røre jævnligt, til isen har en passende konsistens. Fordel 100 g hasselnøddekrokant i bunden af en springform, der måler ca. 16 cm i diameter, og kom halvdelen af isen ovenpå. Fordel yderligere 100 g hasselnøddekrokant i et jævnt lag oven på isen, og læg så resten af isen ovenpå. Gem resten af krokanten til servering. Sæt islagkagen i fryseren natten over.
  3. Karamelsauce: Varm fløden op, og sæt den til side. Smelt sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og rør smør og salt i. Rør til sidst den varme fløde i lidt ad gangen. Smag til med salt. Lad karamelsaucen køle helt af.
  4. Pynt islagkagen med resten af hasselnøddekrokanten og lidt karamelsauce. Kom resten af karamelsaucen i en skål på dessertbordet.

Prøv også: 11 friske sommersalater