Desserter og kager

Riskager med palmesukker - Kautan

Aspargesavleren Søren Wiuffs kone Bualoi kommer fra Thailand. Opskriften på disse riskager har Bualoi fra sin mor, og den findes ikke i mål og vægt, men improviseres, som familien har gjort det i generationer. Prøv dig frem med de cirkamål og vejledningen, som Bualoi angiver her.
af Eckmann Alive, Anette Eckmann, www.eckmannalive.dk / Foto: Bjarni B. Jacobsen, www.bbjf.dk 30.03.2009

500 g røde el. sorte klisterris
1 klump palmesukker
1 l neutral olie

Hæld risene i en stor skål. Hæld koldt vand over til det dækker og lad risene stå og trække i min. 3 timer. Hæld vandet fra og skyl risene grundigt i koldt vand. Læg et stykke rent, tyndt viskestykke i den øverste del af en dampkoger og hæld risene i. Læg låg på og damp risene møre over en gryde vand i ca. 15-20 min. Form de dampede ris til flade riskager på ca. 10 cm og stil dem til tørre på et stykke bagepapir.
Lige før servering steges riskagerne i varm olie, så risene popper op og bliver sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Varm forsigtigt palmesukkeret op i en gryde, tilsæt evt. en lille sjat vand. Stabl risene og dryp palmesukkeret ned over kagerne. Pynt evt. med rosenblade. Spis med det samme!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIPS: Palmesukker er en sukkertype, der fremstilles ved at indkoge saften fra palmetræet. Bruges som sødemiddel på samme måde som ahornsirup.

TIPS: Klisterris (sticky rice) er, som navnet antyder, særlig klæbrige på grund af deres høje indhold af gluten. De spises normalt med fingrene ved at knuge risene sammen i små klumper, der dyppes i en sauce. Klisterris kan også bruges som fyld og til desserter. Klisterris sælges i orientalske fødevareforretninger.

ASPARGES-LINKSASPARGES-PIONEREN SØREN WIUFFSØREN WIUFFS ASPARGES I TOPKVALITETFACTS OM ASPARGESASPARGESSUPPEKARTOFFELCHIPSRAW SALAT MED RÅ HVEDEKORN OG RÅ MAJSSTILK